Přejít k hlavnímu obsahu

TOP adults friendly hotely v Česku, kde není pro stres a malé děti místo

Adults only hotely nejsou ve světě žádnou novinkou. Užít si pár dnů nebo týdnů bez všudypřítomného štěbetání dětiček považují v zahraničí za naprosto normální.

U nás jsou zatím adults hotely teprve „v plenkách“, a moc jich tady proto nenajdete. Výjimky naštěstí potvrzují pravidlo, a my tak máme tu čest představit vám 10 adults friendly hotelů, kam mají malé děti vstup zakázán.

Wellness penzion Stříbrný vítr

Wellness penzion Stříbrný vítr najdete nedaleko Českých Budějovic. Mezi jeho největší lákadla patří vlastní coctail bar, vyhlídková terasa, sauna i obří zahrada s lehátky pro maximální komfort a odpočinek návštěvníků, kterým je více než 12 let. V letních měsících tady dokonce pořádají grilovačku přímo uvnitř netradiční grilovací „lokomotivy“.

Mlýn Dänemark

Plánujete dovolenou v Kutné Hoře? Jeden z adults friendly skvostů, kde se mohou ubytovat pouze hosté starší 15 let, stojí právě zde. Těšit se můžete na nepopsatelnou atmosféru, vyhřívaný bazén, luxusní pokrmy z lokálních a sezónních potravin a okouzlující okolí, které je doslova prošpikováno řadou přírodních i architektonických zajímavostí. Protože mlýn v současné chvíli prochází rekonstrukcí, nenabízí klasické ubytování, ale pronájem celého areálu třeba u příležitosti teambuildingů nebo větších oslav.

Pár ve vířivé vaně
Chcete si užít dovolenou bez dětí? I v Česku je to konečně možné!
Zdroj:
Bigstockphoto

Hotel Mezi plůtky

Milujete design a moderní architekturu, která v sobě snoubí i ty nejdivočejší představy? Pak si zarezervujte pobyt v luxusním hotelu Mezi plůtky. Tenhle architektonický skvost z počátku 19. století vás mimo jiné překvapí třeba podlahami ze staletého světlého pískovce, vlněnou tapiserií od Petra Nikla nebo severským nábytkem Karla Anderssona. Oáza klidu na Čeladné ubytuje pouze hosty starší 12 let. 

Wellness hotel V Nebi

Chcete si připadat opravdu jako v nebi? Zamiřte do stejnojmenného adults friendly hotelu, který se opět nachází v Jizerských horách. Během pobytu si můžete dopřát rozmazlování ve venkovním nebo vnitřním wellness centru, privátní whirpool, vířivku, saunu nebo odpočinek v soukromé zahradě. Hotel V Nebi je jako jeden z mála v Česku určený pouze dospělým hostům. 

Anybody hotel

Tohle místo sice není hotelem v pravém slova smyslu, útočiště (obvykle na jednu noc) tady najdou ale páry, které chtějí uniknout z šedi každodenního stereotypu. Stylové a řadou filmových rekvizit vybavené pokoje vás alespoň na pár hodin přenesou do světa, kde není pro spěch a stres místo. Je libo houpací síť nad postelí s nebesy a mléčnou dráhou? Nebo dáte raději přednost „bondovskému“ casinu či vlastní letecké kabině? Tady se fantazii opravdu meze nekladou. Anybody hotel najdete v Brně, přímo v historickém centru města.

Pár při check-inu
Chcete si užít dobrodružství na týden nebo jednu noc? Víme, kam zamířit!
Zdroj:
Bigstockphoto

Wellness hotel Ondrášův dvůr

I v čarokrásných Beskydech stojí hotel, který ubytuje pouze hosty starší 15 let. Ondrášův dvůr stojí přímo uprostřed rozlehlé relaxační zahrady, plné romantických zákoutí a jezírek, z nichž v některých se dokonce můžete bez ostychu koupat. Hosté si pochvalují i luxusní kuchyni a lokální suroviny, stejně jako unikátní atrakci v podobě Thermal Parku a Tropic centra.

Penzion Brücknerův dům

Penzion Brücknerův dům najdete v malebné šumavské obci Prášily, v nadmořské výšce 880 metrů nad mořem. Kromě jiných zajímavostí musíme zmínit, že jde o poslední z tradičních roubených domů v této lokalitě. Penzion po rozsáhlé rekonstrukci nabízí tradiční ubytování, v kombinaci s výdobytky moderní doby. Proto tady nechybí třeba sauna nebo vinný sklípek. Majitelé zde ubytují hosty starší 10 let.

Dvůr Haniš

Taky Velké Petrovice se mohou pochlubit dalším adults friendly skvostem. Je jím Dvůr Haniš, který nedávno prošel obří rekonstrukcí. Hotel pro hosty starší 12 let stojí v malebné krajině Broumovska, ve vsi Maršov nad Metují, nedaleko městečka Stárkov. V domě nechybí světnice s kachlovými kamny, společenská herna ani sauna s odpočívárnou a úžasným výhledem.

Hotel Premier

I Jizerské hory mají svůj adults friendly skvost. A ne jen tak ledajaký. Hotel Premier, který najdete v Bedřichově, v blízkosti Jablonce nad Nisou a Liberce, přímo pod rozhlednou Královka, vás překvapí bohatou nabídkou wellness služeb i luxusním zařízením. Hotel je eko a bio friendly a ubytovat se tady mohou pouze hosté starší 10 let.

Zážitkový OROOM hotel

I další brněnský skvost láká na netradiční zážitky v páru. Užijte si romantický příběh v exotické Indii, zažijte nespoutané Rusko, vychutnejte si souboj dvou japonských klanů, nebo se raději vydáte na Havanu či do daleké Persie? Jak tenhle společný zážitek pojmete, je čistě jen na vás. Pokoje jsou stylově vybavené, jejich příběhem vás provází nahrávky s úkoly a k dispozici je i bar s tematickým občerstvením a nápoji.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6, zdroj 7, zdroj 8, zdroj 9, zdroj 10

 
 

Místo

48° 45' 0.6606", 14° 4' 32.8579"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

TOP adults friendly hotely v Česku, kde není pro stres a malé děti místo