Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Tři důvody, kvůli kterým se vydat do Punta Cany v Dominikánské republice

Chystáte se na podzim na dovolenou a lákají vás exotické kraje? Vydejte se do Punta Cany v Dominikánské republice. Slunečno a teplé moře je tu po celý rok. Na podzim navíc můžete dovolenou spojit s návštěvou zajímavých akcí, které se tu konají.

Punta Cana už mnoho let vede mezi žebříčky oblíbenosti mezi karibskými letovisky. Důvodů proč tomu tak je, existuje několik.

1. TOP pláže Karibiku

Pláže v Punta Caně jsou proslulé celosvětově jako ráj odpočinku, romantiky i vodních sportů – od parasailingu přes potápění až po závody na člunech. Padesát tři kilometrů dlouhý pobřežní pás lemují luxusní hotely, apartmány a restaurace všech cenových kategorií.

Na plážích v Dominikánské republice je nádherně.
Zdroj: Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky (MITUR)

V Punta Caně se stýká Atlantik s Karibským mořem. Obecně tak platí, že směrem na sever podél východního výběžku najdete spíše pláže vhodné k surfingu a dalším adrenalinovým sportům a jižně potom pláže, které svou klidnou hladinou připomínají bazén. Na průzračné vody všech odstínů modré budete rádi vzpomínat ještě dlouho po návratu z dovolené.

Výjimečnost některých pláží potvrzuje ocenění „Blue Flag“ (Modrá vlajka). Tuto prestižní mezinárodní certifikaci uděluje Nadace pro vzdělávání v otázkách životního prostředí (FEE) v případě, že vybraná pláž splňuje přísné mezinárodní standardy na ochranu životního prostředí, bezpečnost a kvalitu nabízených služeb.

Modrou vlajku nosí pláže, kde dbají na udržitelný rozvoj turismu, tedy ty s rozvinutými službami a zároveň silným důrazem na ekologii.
Zdroj: Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky (MITUR)

Modrou vlajkou se v Punta Caně může pochlubit Arena Gorda (hotely Bahía Principe Bávaro, Iberostar, Barceló Punta Cana), Bávaro(hotely Paradisus Palma Real, Barceló), El Cortecito (Grand Palladium Bávaro Resort, Barceló Dominican Beach), Macao (hotel Hard Rock) a Cabeza de Toro (hotely Be Live a Natura Park).

2. Špičkové služby

Dominikánská republika je po celém světě proslulá špičkovými službami all-inclusive. Právě v Punta Caně mají své hotely renomované mezinárodní řetězce např. Dreams, Catalonia, Bahía Principe, Barceló, Be Live, Iberostar, Hard Rock Hotels, Majestic, Meliá, Palladium, Princess Hotels & Resorts, Riu a další.

Bazény, tobogány a další vodní atrakce patří ke standardní výbavě nejlepších plážových resortů.
Zdroj: Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky (MITUR)

Vybírat můžete z resortů rodinného typu (některé z nich mají i vlastní aquaparky) přes hotely pro dospělé (kategorie adults-only) až po butikové hotely, které poskytují větší soukromí a klid.

Pokud hledáte ubytování nižší cenové kategorie, k dispozici jsou také penziony, apartmány, nebo pronájem soukromého pokoje.

Když vás to omrzí na hotelu, můžete vyrazit do přírody.
Zdroj: Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky (MITUR)

3. Zajímavé akce a výlety

Ve dnech 5. – 9. října se v resortu Meliá Caribe Tropical uskuteční Punta Cana Salsa & BachaTu Festival 2017, na kterém vystoupí známí latinskoameričtí umělci a chybět nebudou ani lekce tance.       

V týdnu 23. – 30. října se resortem Barceló Bávaro Grand polinou exotické vůně v rámci festivalu Barceló Bávaro Culinary Week, který návštěvníkům představí speciality dominikánské kuchyně.

Pokud cestujete s dětmi a chcete na výlet mimo resort, přímo v letovisku Punta Cana stojí za návštěvu zábavní park Manatí, kde se dostanete do těsné blízkosti opic, papoušků, lachtanů a delfínů. V adrenalinovém parku Bavaro Adventure si zase vyzkoušíte, kam až sahají hranice vašich fyzických schopností. Atrakce jsou totiž umístěné venku v přírodě a dostávají se do pohybu pouze lidskou silou. Vyzkoušet si tu můžete např. ziplines, letový simulátor, zorbing, nebo bungee trampolíny.

Zipline je úžasné dobrodružství samo o sobě. K tomu báječná příroda Dominikánské republiky...
Zdroj: Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky (MITUR)

Na výlet se můžete vydat na panenské ostrovy Saona a Catalina, které jsou součástí národního parku Del Este (Cotubanamá) na jihovýchodním pobřeží ostrova. Každodenní život místních obyvatel vám poodhalí safari tour, kdy zavítáte na dominikánský venkov a dozvíte se, jak zdejší lidé žijí a jaké produkty si na zahrádkách pěstují. Nezapomenutelným zážitkem bude i let balonem podél pobřeží, nebo cessnou na rajský poloostrov Samaná.

Po dálnici El Coral se za pouhé dvě hodiny dostanete do Santo Dominga se spoustou koloniálních památek. V neděli 29. října tady navíc proběhne slavnostní zahájení XXI. ročníku Jazzového festivalu. Vstup na koncerty je s výjimkou VIP zóny zdarma.

To je pohodička!
Zdroj: Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky (MITUR)

K populárním plážím východního pobřeží brzy přibude letovisko Tropicalia – Miches severně od Punta Cany. V loňském roce tady začala výstavba luxusního hotelového řetězce Four Seasons. Oblast Miches skýtá panenské pláže La Vacama, Esmeralda a Arriba Miches, přírodní laguny Redonda a Limón a pohoří Cordillera Oriental. Leží také v blízkosti národního parku Los Haitises, kam se podíváme v příštím článku.

 Autor: Simona Juránková, Národní turistický úřad Dominikánské republiky

Rybáři, golfisté, jachtaři, klasičtí dovolenkáři... Cap Cana na východě Dominikánské republiky si užívají všichni.
Zdroj: Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky (MITUR)
 
 

Místo

18° 30' 13.77", -68° 22' 47.928"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tři důvody, kvůli kterým se vydat do Punta Cany v Dominikánské republice