Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Ty největší taháky v okolí Las Vegas: Fascinující Hoover Dam a tajemná Area 51

Las Vegas je město divů, město hříchu, město kasín. V nich člověk může strávit klidně celý týden a prohrát celoživotní úspory. Pokud ale nepatříte k milovníkům hazardu, může vám tato zábava přijít po několika málo hodinách stereotypní. A ač je Las Vegas město v poušti, nabízí ve svém okolí několik míst, které prostě musíte vidět.

O Las Vegas už jsme psali dvakrát a tímto článkem završujeme miniseriál o tomto fascinujícím americkém městě, které vzniklo de facto z ničeho. Ještě předtím, než se dáte do čtení o přehradě Hoover Dam, která byla hlavní příčinou mohutného rozvoje, mrkněte na dva předchozí články seriálu:

Hoover Dam

Pouhých 54 km východně od Las Vegas se nachází jedna z největších přehrad na světě Hoover Dam (221 m). Leží u městečka Boulder City. Dva a půl milionů kubíků betonu, 17 turbín, umělé a neskutečně modré jezero Lake Mead, k jehož osmi stům kilometrů pláží jezdí každoročně deset milionů turistů. Podrobnosti zjistíte v informačním středisku Alan Bible Visitor Center šest kilometrů před přehradou na silnici č. 963 (denně: 8:30-16:30 hod).

Vojenská oblast area 51
Zdroj: Flickr.com

Groom Lake a Area 51

Půlhodina jízdy na severozápad dálnicí č. 95 vás přiveze ke gigantické vojenské základně Nellis Air Force, z minulosti proslulé testováním jaderných zbraní. V tomto obrovském armádním prostoru se nachází jezero Groom Lake, v jehož okolí má být údajně umístěna tajná zóna S4 či Area 51 s podzemními laboratořemi a hangáry, kde probíhají experimenty s materiály mimozemských civilizací a výzkumy vraků létajících talířů.

Město duchů Goldfield.
Zdroj: Flickr.com

Město duchů Goldfield

Přibližně 4 hodiny jízdy dálnicí č. 95 je vzdáleno opuštěné hornické město Goldfield proslulé těžbou zlata. V roce 1906 zde horníci vykopali zlatou rudu za rekordních 11 milionů dolarů. Ve městě jsou zachovalé historické budovy, legendární hotel Goldfield nebo salón Tex Rickard's Northern s rekordně dlouhým barovým pultem, u kterého v době největší zlatokopecké slávy města obsluhovalo i 80 barmanů.

Důlní město Tonopah
Zdroj: Flickr.com

Důlní město Tonopah

Nedaleko městečka Goldifield se nachází také další důlní město Tonopah. Jde o tichou příjemnou osadu v horách a po mnoha stovkách kilometrů prakticky první vhodné místo, kde se dá přespat. V dobách zlaté horečky a důlního magnáta Jima Butlera zde stálo třicet salonů, nevěstinec, kostely, divadla, pět bank, herna a o přízeň čtenářů soutěžilo pět vlivných novinových listů. Najdete zde skanzen Historic Mining Park, motely nebo třeba kasino.

Rafting na řece Colorado
Zdroj: Flickr.com

Rafting na řece Colorado a průlet helikoptérou v Grand Canyon

Trochu akce můžete zažít na raftingovém výletu do Grand Canyonu. Zakoupíte-li si zájezd za přibližně 532 dolarů, helikoptérou se proletíte Grand Canyonem a následně se ve velikém gumovém raftu budete plavit peřejemi řeky Colorado.

Death Valley
Zdroj: Flickr.com

Výlet džípem do Death Valley

Za $200 se dá zakoupit také výlet terénním vozem Humvie do proslulého Death Valley, známého jako jedno z nejsušších a nejdrsnějších míst na planetě. Cestou terénním vozidlem projedete několik dalších zajímavých míst, uvidíte pouštní duny, majestátní hory nebo také vulkanické krátery.

A ideálním plánem na večer je potom návrat do Las Vegas a dobrá večeře v hotelové restauraci – ostatně těch jsou v tomto městě, jehož hlavní tepnou je proslulý bulvár Strip, stovky a stovky.

 
 

Místo

36° 7' 8.4648", -115° 11' 10.9392"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ty největší taháky v okolí Las Vegas: Fascinující Hoover Dam a tajemná Area 51