Přejít k hlavnímu obsahu

Typický Malťan? Miluje auta, potratům řekne "ne" a fláká se

Není to daleko, ale i tak potkáváme při cestách do Středomoří trochu jiné lidi než ve středu Evropy. A jací jsou muži v pátém nejmenším evropském státu, na Maltě? To si hned povíme. Všimli jsme si na nich tří hlavních rysů.

1. Miluje své auto

Žije zde na 425 tisíc lidí. Ti vlastní dohromady asi 330 tisíc vozidel. Láska k automobilům je zde opravdu veliká – ovšem mají tu velmi malou silniční síť. Vskutku fascinující.

Malťan nedá na čtyřnohou motorovou kobylu dopustit!
Zdroj: Bigstockphoto

2. Má rád děti

Poslat ženu na potrat? S tím se zde rozhodně jen tak nesetkáte. Zdejší muži vůbec i na rozvody pohlížejí jako na něco, co se mezi „slušnými lidmi“ nedělá. Jde především o to, že náboženství je zde vnímáno velmi silně (celkově na Maltě stojí 365 kostelů).

3. Má rád volno

Malta v jednom jediném bodě převyšuje všechny členy EU – počtem státních svátků. Těch se zde slaví přesně 14 za celý rok. Proto se vůbec nemůžeme divit, že muži na Maltě rádi lenoší.

Abychom Malťanům nekřivdili, musíme přiznat, že mají nádherný ostrov, všude je krásně uklizeno, z veřejných toalet pomalu můžete jíst a v přepočtu na obyvatele mají nejvíc vysokoškoláků v Evropské unii (do ní vstoupili spolu s Českou republikou roku 2004).

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

35° 53' 53.7756", 14° 30' 43.5312"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Typický Malťan? Miluje auta, potratům řekne "ne" a fláká se