Přejít k hlavnímu obsahu

V Indii je možné vše. Mají tam dokonce kohouta, který snáší vejce

Co bylo dřív? Vejce nebo slepice? Tuhle otázku si nejednou za život položila pravděpodobně řada z vás. V Indii ale řeší mnohem zapeklitější hádanku. Mají tady totiž kohouta, který snáší vejce. Že něco takového není možné? Pak jste ještě nebyli ve vesničce Tikanapur.

Jistý zemědělec Dibakara Jena jednoho dne svolal na svůj dvorek novináře a reportéry. Chtěl jim totiž ukázat něco, co zcela popírá zákonitosti přírody. Jeho kohout snášel čtyři dny po sobě vajíčka. Zdá se vám to jako bezvýznamná informace? V místě způsobila pořádné pozdvižení. Každý chtěl tohohle netradičního kohouta vidět.

Kohout jistého zemědělce Dibakara Jeny snášel po čtyři dlouhé dny vejce.
Zdroj: bigstock.com

V přírodě jsou totiž tyto úkazy velmi vzácné, zvláště pokud se jedná o obratlovce. Možná si říkáte, co když si tohle všechno farmář vymyslel. Bohužel vás musíme zklamat. Jedná se o událost založenou na pravdě, k čemuž přispělo také svědectví místního veterináře, který k případu uvedl:

„Je to zvláštní. Jedná se o anomálii. Je to vlastně porucha. Na zvířeti však zvnějšku nenalézáme žádné zvláštnosti a tak jsme si ho vzali na pozorování. Pokud má vyvinuty vaječníky i varlata a pokud jsou oboje plně funkční, bude se jednat o velkou raritu. Vypadá to, že s naší přírodou není vše v pořádku

 
 

Místo

25° 25' 26.7708", 84° 39' 21.6936"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

V Indii je možné vše. Mají tam dokonce kohouta, který snáší vejce