Přejít k hlavnímu obsahu

V Kataru vyrůstá 36 pater luxusu. Hotel ve tvaru měsíce ale klame tělem

Na první pohled vypadá jako měsíc, ve skutečnosti ale o měsíc nejde. Unikátní tvar luxusního hotelu, který do svých útrob láká nejen turisty, ale především bohaté businessmany, symbolizuje národní znak Kataru – emirátu v jihovýchodní části Perského zálivu, kde tenhle unikát vzniká.

Německý nápad s katarskou tradicí


Za vznikem luxusního 36 patrového hotelu stojí němečtí konstruktéři ze společnosti Kling Consult, kteří započali výstavbu v Lusail Marina na začátku roku 2018. Pokud vše půjde podle plánu, hotel by měl být slavnostně otevřen během prvního čtvrtletí roku 2021. Ačkoli hotel staví německá firma, samotný návrh je ryze "katarský". Hotel totiž budou tvořit dvě zahnuté šavle, které odkazují ke státnímu znaku Kataru.

Katarský Lusail Katara Hotel
Pokud půjde vše podle plánu, hotel ve tvaru měsíce by měl být otevřen v prvním čtvrtletí roku 2021.
Zdroj:
www.katarahospitality.com

Luxusní hotel i šestihvězdičkové apartmány


Součástí nově vznikající rarity bude pětihvězdičkový hotel i několik desítek ultramoderních šestihvězdičkových apartmánů pro ty nejnáročnější klienty. Celkově se tady můžou návštěvníci ubytovat v 700 luxusně zařízených a vybavených pokojích. Chybět samozřejmě nebudou ani prvotřídní butiky, VIP restaurace, nadčasové kanceláře a kina. Zajímavostí je i soukromý doutníkový salonek.

Hotel na plovoucím ostrově


Součástí Lusail Katara Hotelu je také dostatek zasedacích místností a konferenčních prostor. Návštěvníci se mohou těšit také na upravené zahrady pro chvíle odpočinku. Hotel nabídne také dostatek parkovacích míst (odhadem asi 2 600) a tyčit by se měl do výšky 211 metrů. Zajímavostí je, že výstavba probíhá na uměle vybudovaném plovoucím ostrově.

 

 
 

Místo

25° 23' 29.6844", 51° 31' 41.5956"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

V Kataru vyrůstá 36 pater luxusu. Hotel ve tvaru měsíce ale klame tělem