Přejít k hlavnímu obsahu

Varování před cestou do Arménie

Ministerstvo zahraničí České republiky vydalo oficiální upozornění týkající se neklidné situace v Arménii. Českým turistům nedoporučuje cestovat na hranici Arménii a Ázerbajdžánu. Jde o reakci na dlouho se nelepšící stav, na nějž už dříve upozorňovala ministerstva zahraničí jiných států.

Například ministerstvo zahraničí britského království vydalo prohlášení nedoporučující cestování do Arménie již v půli července. Situace se nelepšila, a tak k tomu samému přikročili i Češi.

Potíže se týkají oblasti Tavuš, kde proběhlo několik ozbrojených střetů a nadále zde eskaluje napětí. Právě tam, severně od jezera Sevan (křížovkáři možná znají toto "arménské jezero na 5") se nachází turisty oblíbená oblast kolem kláštera Dilijan nazývaná v některých průvodcích "arménské Švýcarsko".

Kdo do Arménie přesto míří, ten by se měl před cestou registrovat v systému DROZD a, jak dále ministerstvo varuje, použít cestu přes Alaverdi a Vanadzor. Přímo v provincii Tavuš je pak dle oficiálních informací nanejvýš záhodno vyhnout se obcím Berdavan, Barekamavan, Koti, Voskevan, Berkaber, Baghanis, Voskepar, Movsesgegh, Kayan, Nerkin Voskepar, Nerkin Karmiraghbiur, Aygepar, Vazashen, Paravakar, Choratan a Chinari.

Více na stránkách ministerstva zahraničí.

 
 
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Varování před cestou do Arménie