Přejít k hlavnímu obsahu

Velký přehled: Děti zdarma lyžují nejen u nás, ale také v zahraničí

Chystáte se na lyže a máte děti? Pak vás určitě příjemně překvapí, že v mnohých tuzemských i zahraničních lyžařských střediscích mohou vaše malé ratolesti lyžovat zcela zdarma anebo se zvýhodněným skipasem. Máme pro vás velký přehled českých a zahraničních lyžařských středisek společně s výhodami, které vás tady čekají.

Děti lyžují zdarma v českých ski areálech

V českých skiareálech lyžují děti zdarma obvykle do 4,5 anebo 6 let.
Zdroj: bigstock.com

Oproti zahraničí neexistuje v Česku žádná obecně přijatá věková hranice, do níž lyžují děti zdarma. Jistá specifika zde ale přesto existují. V menších a zpravidla těch nejlevnějších ski areálech platí obvykle všichni a to bez ohledu na věk. V dražších ski areálech mají lyžování zdarma děti obvykle do 4,5 anebo 6 let. Tady ale pozor. Vždy je potřeba rozlišovat, jestli je např. pět let bráno jako 4,99 roku anebo jako 5,99 roku. To vám sdělí obsluha ski areálu anebo tuto informaci naleznete v cenících.

Děti do 5 nebo 6 let lyžují zdarma ve ski areálu Bílá, Červená Voda - Buková hora, Deštné v Orlických horách, Dolní Morava, Karlov pod Pradědem, Klínovec, Klíny, Kouty, Lipno, Malá Úpa, Plešivec, Přemyslov, Říčky v Orlických horách, Černá hora – Pec a Špindlerův Mlýn.

Ve středisku Bublava děti lyžují za 50 % ceny v hlavní sezóně a se stoprocentní slevou ve vedlejší sezóně při zakoupení dvou vícedenních ski pasů. Ve ski areálu Dolní Lomná – Severka je skipas pro dospělé za 100 Kč a děti zaplatí pouhou padesátikorunu. Akce platí pouze ve všedních dnech. Na Ještědu lyžují děti do 120 cm zdarma.

Děti lyžují zdarma v rakouských ski areálech

Pokud vaše dítko nedovršilo věku šesti let, má ve většině rakouských ski areálů lyžování zdarma.
Zdroj: bigstock.com

Máte děti, které ještě nedovršili věk šesti let? Pak pro vás máme výbornou zprávu! Ve většině rakouských ski areálech za skipasy neplatí. Pokud jsou vaše děti starší, pak můžete využít dalších výhod a zlevněných skipasů.

Děti do 8 let lyžují zdarma například v rakouských ski areálech Ischgl a Obergurgl. Je-li vašim ratolestem do deseti let věku, pak budou mít lyžování zdarma v areálu Stubaital . Využít můžete také zajímavé „Bambini-Freikarte“ v areálech Kaunertal a Pitztal.  

Další možností je tzv. Schneemannkarte („Karta Sněhulák“), díky které dostanou děti do 10 let skipas za pouhá 3 € za den v skiareálech Heiligenblut, Hinterstoder, Hochficht, Hochkar, Kasberg, Kössen, Ötscher a Wurzeralm. Za pouhé jedno euro lyžují děti do 12 let v korutanském Bad Kleinkirchheim. To za předpokladu, že si rodiče zakoupí alespoň jeden šestidenní skipas.

V Rakousku ovšem nabízí bezplatné lyžování také pro starší děti. Po skončení hlavní sezóny budou mít děti do 15 let skipas zdarma, pokud si rodiče koupí alespoň 2 denní skipas v případě skiareálu Kreischberg Murau, 3 denní skipas v případě SkiWelt Wilder Kaiser Brixental, 4 denní skipas v případě Dachstein West anebo 6 denní skipas v případě celé lyžařské oblasti Ski Amadé.

Děti lyžují zdarma v italských ski areálech

Vezete s sebou na italské hory prcka, kterému ještě nebylo osm let? Pak za něho ve většině ski areálů nic neplatíte.
Zdroj: bigstock.com

Ve většině italských lyžařských středisek lyžují děti do osmi let zdarma v případě, že si jejich rodiče koupí alespoň jeden klasický skipas.  Tahle akce platí třeba v areálech Adamello Brenta - Folgarida, Marilleva, Madonna di Campiglio a Tonale. V Alta Valtellina - Bormio, Livigno a Santa Caterina děti neplatí nic od třetího dne (v doprovodu rodičů). V areálu Dolomiti Superski a Tauferer Ahrntal lyžují děti do osmi let v doprovodu dospělých také zdarma. Pokud navštívíte skiareál Sulden se třemi dětmi, rodič platí seniorskou cenu a třetí dítě opět lyžuje zdarma.

Děti lyžují zdarma ve švýcarských ski areálech

Ski pasy jsou ve Švýcarsku zdarma většinou pro děti do šesti let.
Zdroj: bigstock.com

Ve Švýcarsku děti lyžují zdarma obvykle do šesti let. V areálu Jungfrau děti v doprovodu rodičů neplatí každou sobotu. V areálu Les Diablerets lyžují zdarma dokonce děti do devíti let. I zde je ale nutný doprovod rodičů. V areálu Leukerbad lyžují zdarma děti narozené v roce 2007 a později. V letovisku Savognin lyžují děti zdarma až do deseti let (v doprovodu rodičů). A nakonec skiareál Zermatt / Matterhorn ski paradise. Tam neplatí děti až do devíti let. Navíc každou sobotu tady zdarma lyžují děti až do 16 let.

 
 

Místo

49° 26' 34.5516", 18° 27' 28.206"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Velký přehled: Děti zdarma lyžují nejen u nás, ale také v zahraničí