Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Virtuální prohlídky ZOO a akvárií: Vydejte se za zvířaty do Ostravy nebo ohijského Cincinnati

ZOO jsou už nějaký ten pátek uzavřené. Díky moderním technologiím si ale můžete pěkně z domu užít jejich virtuální prohlídku nebo online krmení!

Zoo Praha

Nemůžeme začít jinak než pražskou zoo. Hlavní hvězdou téhle zahrady je nepochybně malá samička slona indického, která se tady narodila 27. března. Jak se jí daří a co všechno už na světě stačila objevit, můžete v těchto dnech sledovat díky speciálnímu playlistu na YouTube kanálu. Na svých oficiálních webových stránkách zoo navíc streamuje i živé přenosy z Údolí slonů. Ředitel zahrady si dokonce na Youtube založil vlastní kanál, kde sdílí videa o tom, jak se zvířatům v zavřené zoo daří. Komu to stále nestačí, může se vydat i na virtuální procházku po areálu zoo.

Tapír
ZOO Praha má na Youtube několik kanálů, kde se dozvíte vše podstatné o tom, jak se zvířata v téhle nelehké době mají.
Zdroj:
Facebook Zoo Praha

Zoo Ostrava

I když je ostravská zoo uzavřená, můžete ji prozkoumat alespoň virtuálně. Vydejte se třeba do malé Amazonie, k výběhu medvědů v expozici Čitván, prohlédněte si zvířata Indie a Cejlonu nebo prozkoumejte království roztomilé pandy červené. Pro návštěvníky je připravena také online prohlídka největší akvaterarijní expozice v zoo s názvem Papua. Během své virtuální návštěvy nezapomeňte ani na pavilon slonů, kde se narodilo historicky první sloní mládě v Česku a na Slovensku.  

Mládě hrocha
Ostravskou ZOO si můžete (zatím alespoň virtuálně) projít skrz, naskrz.
Zdroj:
Facebook Zoo Ostrava - oficiální stránky

Zoo Lešná

Také zlínská zoo připravila pro své návštěvníky několik virtuálních prohlídek. Prostřednictvím 3D technologie můžete nahlédnout třeba do tropické haly Yucatán, k rozdováděným lachtanům nebo na ostrov lemurů Kata. Kromě virtuálních prohlídek můžete navštívit také oficiální Youtube kanál, kde zoo čas od času zveřejňuje tematická videa, na kterých si zvířata hrají třeba s vydlabanými halloweenskými dýněmi.

Panda červená
Zlínská ZOO nabízí kromě virtuálních prohlídek také svůj Youtube kanál, kde zveřejňuje tematická videa.
Zdroj:
Facebook ZOO a zámek Zlín – Lešná

Zoo Cincinnati 

Díky virtuálním prohlídkám a živým vstupům můžete zamířit i do zoologických zahrad, kam byste se asi běžně nedostali. Jedním příkladem za všechny je třeba ohijská zoo a botanická zahrada Cincinnati, kde najdete stovky zvířecích druhů a více než 3 000 druhů rostlin. Každý den vždycky od 15:00 navíc probíhá skrze oficiální facebookovou stránku živý vstup, ve kterém se online podíváte přímo do ohijské zoo.

Lvice
Cincinnati Zoo & Botanical Garden živě streamuje vždycky od 15. hodin.
Zdroj:
Facebook Cincinnati Zoo & Botanical Garden

Shedd akvárium v Chicagu

Na závěr jsme si nechali opravdovou perličku, která na jaře (v pozitivním slova smyslu) otřásla sociálními sítěmi. Řeč je o chicagském akváriu Shedd, jehož obyvatelé jsou na návštěvníky víc než zvyklí. Když se jeho brány kvůli koronavirové pandemii zavřeli, zvířatům začali lidé chybět. Nahradili je proto místní hvězdy – tučňáci afričtí, kteří se promenádují po jednotlivých pavilonech. Důvod je podle ošetřovatelů prostý – snaha udržet zvířata aktivní, i když se jim nedostává takové pozornosti, na kterou jsou zvyklá. Zmíněné video i další nahrávky třeba z krmení nebo ošetřování zvířat najdete na oficiálním facebooku chicagského akvária.

Tučňáci
Zdejší tučňáci se stali na začátku letošního roku hvězdami, které zbouraly sociální sítě.
Zdroj:
Facebook Shedd Aquarium
 
 

Místo

50° 7' 3.8587", 14° 24' 22.3054"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Virtuální prohlídky ZOO a akvárií: Vydejte se za zvířaty do Ostravy nebo ohijského Cincinnati