Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Vodní tržiště v Thajsku: Jak se nakupuje na loďce

Charakter, zvyklosti a atmosféru cizí země nejlépe poznáte na tržišti. Thajský Damnoen Saduak k tomu přidává úžasnou atmosféru „thajských Benátek“. Vítejte na tržišti na vodě.

Pohybovat se v mumraji klasického trhu je mnohdy hodně těžké. Zkuste si kolem poledne projít s kočárkem sobotním tržištěm na pražské náplavce na Rašínově nábřeží a poznáte, že to je vhodné jen pro psychicky odolné jedince. A teď si představte, že to absolvujete na lodi. Vybíráte zboží, při tom se proplétáte mezi prodejci a protiplujícími kupci na úzké lodičce. Pro Evropana malá maturita, ale naštěstí plavidla řídí místní, kterým to nečiní sebemenší potíže.

Pohled z výšky je úžasný.
Zdroj: bigstock.com

 

Na Damnoen Saduak jezdí nakoupit hodně lidí. Lodivodi zvládají tlačenice jako nic.
Zdroj: bigstock.com

V Asii a konkrétně v Thajsku není vodní trh nic neobvyklého. Nejvíc jich najdeme v širším okolí Bangkoku. Nejpopulárnější z asijských vodních trhů se nachází asi 80 km jihozápadně od centra a 45 km od okraje thajského hlavního města. Je živé, plné loděk s druhy ovoce, o kterých jste nikdy v životě neslyšeli.

Pro toho, kdo rád fotí, je Damnoen Saduak atraktivní a zajímavé místo pro pořízení snímku řeky plné vzájemně se spořádaně vyhýbajících lodiček naložených různými masovými specialitami, tričky, zeleninou a vůbec vším možným. Fotografové tady mají skutečné žně. Ti, co čekají na nějakou srážku, ale odcházejí zklamaní. Zdejší lodivodi jsou opravdoví mistři.

Nejvíc je na vodním trhu zastoupené čerstvé ovoce.
Zdroj: bigstock.com

 

Tady vás ve frontě těžko někdo předběhne.
Zdroj: bigstock.com

Popularitě trhu pomáhá i fakt, že má docela výhodnou polohu. Kdo vyjede z Bangkoku na západ ke slavnému mostu přes řeku Kwai a dále do národního parku Erawan. Pro ty, kdo jedou poznat největší turistické klenoty, je návštěva oblíbeného plovoucího tržiště vítané zpestření cesty.

 
 

Místo

13° 31' 9.3252", 99° 57' 33.4224"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vodní tržiště v Thajsku: Jak se nakupuje na loďce