Přejít k hlavnímu obsahu

Vybavení na pláž: co byste rozhodně neměli zapomenout

Dovolené jsou v plném proudu a vy se dost možná na tu svou právě chystáte. Pokud plánujete spíše relaxovat na pláži než chodit po horách či památkách, nezapomeňte si vzít vše potřebné. Co by nemělo v plážovém setu chybět?

Těšíte se tam, balíte plavky a ručník, ale zbytek tak nějak už moc nevíte. Napište si seznam dřív, než vyrazíte a něco důležitého zapomenete!

1. Plážová taška

Nejprve myslete na to, že všechny věci, které si s sebou budete na pláž brát, musíte někam dát. Ať už budete mít vodu 200 metrů daleko, nebo přímo před ubytováním. Plážová taška je základ. Kdyby se do ní náhodou nevešla deka, nevadí. Hlavně aby v ní měly místo drobnější věci.

2. Krém s ochranným faktorem

Že vám to nemusíme připomínat? Vážně jste ta výjimka, která si krém doma zabalí a nemusí ho kupovat až u pláže? Dobře. Pro jistotu je ale stejně připomínáme. A vezměte s sebou také balzám na rty, protože rty si jen těžko namažete oním krémem.

3. Tekutiny

Neplánujete-li popíjet jednu sodovku nebo limonádu za druhou na plážovém baru, rozhodně si s sebou vezměte dostatek tekutin. Zřejmě není třeba opakovat, že při pobytu na slunci musíme pít víc než jindy.

Vybavení na pláž možná máte, ale víte také, jak se nezbláznit při cestě autem s dětmi?

4. Žabky, šaty nebo šátek

Kromě plavek si vezměte také lehké šaty nebo šátek, kterým se zakryjete cestou na pláž nebo třeba při krátké procházce na molo, k baru nebo do restaurace na oběd. Ženy se tak vyhnout nejednomu vilnému pohledu. Pánové by zase mohli snést tílko nebo tričko a lehké kraťasy, pokud někam jdou. Z obuvi stále vedou jednoduché žabky.

5. Slunečník nebo lehký přístřešek

Máte-li potřebu se vždy na chvíli před sluníčkem skrýt, určitě si vezměte menší slunečník nebo stanový přístřešek, který během chvilky postavíte a najdete v něm útočiště, až bude slunce nejvíc pálit.

6. Knížka, karty nebo jiná zábava

Jen málokdo vydrží ležet nehnutě na pláži od rána do večera, aniž by si četl nebo si zahrál nějakou tu hru se svými blízkými. Přibalte proto knížku, karty nebo jinou kratochvíli, u níž se vám bude dobře relaxovat.

Užijte si pobyt na pláži plnými doušky!

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vybavení na pláž: co byste rozhodně neměli zapomenout