Přejít k hlavnímu obsahu

Telefon

obrazek
<a href="http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=31494&picture=smart-phone">Peter Griffin (Public Domain Pictures)</a>, licence Public Domain Image

S vybitým telefonem letadlem do USA? Teď už to nepůjde

Američané přišli s dalším zpřísněním bezpečnostních opatření. Stávajícímu systému odhalování výbušnin nyní pomůže také to, že cestující do Ameriky budou muset na požádání prokázat, že jejich telefon či jiné mobilní zařízení je funkční.

Dvacet, třicet, čtyřicet tisíc bodů, to bude nový rekord! Pomalu vám dochází baterka, ale tuhle památnou hru prostě musíte dohrát. A ejhle, vybito. No nic, vypravíte se k odletu, ale čeká vás nemilé překvapení. Mobil nesmí do letadla a vy putujete ke zpřísněné kontrole. Stáváte se podezřelým z pokusu propašovat na palubu výbušninu. Ty se totiž mohou skrývat v bateriích těchto přístrojů. Nejste schopni dokázat opak zapnutím aparátu a doložit, že funguje.

Americký Úřad pro bezpečnost v dopravě sice přímo neříká, že tímto způsobem už někdy k ohrožení letounu došlo, i tak nicméně vyžaduje provádění kontrol na některých letištích, z nichž odlétají stroje do USA. Seznam letišť sice nebyl zveřejněn, nicméně se proslýchá, že na něm rozhodně nechybí londýnské Heathrow. Pokud tedy hodláte cestovat do USA, zkontrolujte si předem stav vašich mobilních zařízení. Určitě se to vyplatí.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

S vybitým telefonem letadlem do USA? Teď už to nepůjde