Přejít k hlavnímu obsahu

Vydejte se na Slovensko! Dovolená tady je v módě!

Aktivně strávená dovolená je stále populárnější. Zapomeňte na lenošení na plážích Itálie nebo Chorvatska. Stále více Čechů mění tyto země za našeho nejbližšího souseda – a tím je bezesporu Slovensko!

Slovensko nabízí nejenom přírodní krásy v podobě Vysokých a Nízkých Tater, ale třeba i historická místa, jako jsou Spišský nebo Bratislavský hrad, popřípadě jeskyně, zapsané i na seznamu UNESCO.

Ideální je vytvořit si itinerář ještě před startem, a to proto, abyste všechna místa stihli. Nezapomeňte si vzít hodinky, díky kterým budetepřesně vědět, zda plán dodržujete. A pokud žádné nemáte, kupte si je. Třeba hodinky Diesel, která vás potěší kvalitou, ale i vzhledem.

Jak cestovat? Ideálně autem

Ačkoliv na Slovensko se lze dostat autobusem, vlakem nebo i letadlem, z hlediska přejezdu mezi místy je ideální auto. A to i pro to, že jste za pár hodin na místě. Aby byla cesta bezproblémová a co nejvíce pohodlná, je třeba pravidelně odpočívat, nebo se protahovat během zastávek.

Své dokážou ale i kvalitní autopotahy, které zajistí pohodlné sezení během celé jízdy. Ty, které v tomto ohledu budou vyhovovat, kup zde v obchodě s autovybavením. Poté už skutečně nezbývá nic jiného, než zabalit a bez jakýchkoliv obav vyrazit vstříc dokonalému dobrodružství, které Slovensko nabídne.

Ideální je vyrazit na několik dní

Vzhledem k dokonalým místům, které jsme zmínili, je určitě dobrou volbou zůstat i několik dní. Ubytování je vždy lepší řešit ještě před odjezdem. Pokud například vyrážíte s partou přátel, zarezervujte si chatu na Slovensku, ve které se budete moci všichni pohodlně vyspat, a zároveň si užívat mnoho zábavy. To vám často dvoulůžkové hotelové pokoje jenom málokdy nabídnou. A jakmile i toto máte zařízeno, můžete vyrazit vstříc dokonalé dovolené.

Pronajměte si chatu i na silvestra

A ubytování na chatě nemusíte řešit jen v souvislosti s letní dovolenou a výletem. Jde o perfektní řešení i pro návštěvu v zimním období, třeba v období silvestra. Vzhledem k množství sněhu se tak nabízejí hlavně oblasti se známými lyžařskými středisky. Pronájem chaty je skvělá volba, jak zkombinovat nabídku zimních sportů s příjemným pobytem v soukromí.

Kde rozhodně nebudete zklamáni, to je třeba Velka Rača, dobře dostupná i z Ostravy. Podobě kvalitní středisko je ale též Vrátná, která nabízí celkem 17 kilometrů sjezdových tratí, a to v kombinaci s perfektním servisem. Logicky ale ta největší střediska najdeme v oblasti Vysokých Tater. A ty nejznámější v této slovenské části? Samozřejmě Štrbské Pleso nebo Tatranská Lomnica, kam se každoročně sjíždějí milovníci lyžování ze všech koutů Evropy.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vydejte se na Slovensko! Dovolená tady je v módě!