Přejít k hlavnímu obsahu

Hurá k vodě! Máme tipy na zrekonstruovaná koupaliště i čarokrásné biotopy

Chcete strávit pár pěkných chvil u vody a dokonale se zrelaxovat? Poradíme vám, kde se v horkých letních dnech zchladit v páru nebo s malými prcky.

Máme pro vás tipy na přírodní koupaliště i vyhlášené aquaparky! Dáte přednost nově zrekonstruovanému Hlučínskému jezeru, nebo raději zamíříte k biotopu nedaleko Arnoltic v Českém Švýcarsku?

Částečně zrekonstruované Hlučínské jezero

Bydlíte v Ostravě nebo jejím blízkém okolí? Pokud vás tady nelákají předražené aquaparky, vydejte se na průzkum částečně zrekonstruovaného Hlučínského jezera. Po roční pauze se na konci června 2022 (zatím jen v omezeném provozu) znovu otevřelo všem zvědavým návštěvníkům. Plavci budou moct na téměř celou vodní plochu i na novou pláž se zálivem, kde mají do budoucna vyrůst nafukovací atrakce. Kromě výše uvedeného je v areálu brouzdaliště i nafukovací trampolína, hřiště pro plážový volejbal, tenis a florbal, lezecká stěna a další sportoviště.

Biotop Nový Svět v Českém Švýcarsku

Slyšeli jste někdy o biotopech? Přírodních ekosystémech plných vodních rostlin a drobných živočichů, které fungují ve vzájemné symbióze, díky níž udržují vodu čistou a zdravotně nezávadnou? To samozřejmě bez všudypřítomné chemie, na kterou můžou negativně reagovat alergici nebo osoby s citlivější pokožkou. Jeden takový biotop najdete nedaleko Arnoltic v Českém Švýcarsku. Otevřeno mají od středy do neděle a vždycky ve čtvrtky pořádají pohodové country večery s živou hudbou.

Přírodní koupaliště Biotop Bečva

Zpátky na Moravu! Pokud se pohybujete v blízkosti Prostřední Bečvy, zajeďte se zchladit ke zdejšímu biotopu – přírodnímu koupališti, které opět nepotřebuje žádnou chemii. O čištění vody se tady stará speciální nádrž osázená vodními rostlinami. Součástí koupaliště je jak brouzdaliště vhodné pro děti a neplavce, tak i plavecká část s maximální hloubkou 2,5 m. V červenci mají otevřeno každý den od 9.00 do 19.00 hodin a za vstupné zaplatíte 20–50 korun.

Koupaliště Divoká Šárka

Bydlíte v Praze a chcete se svlažit na koupališti s jedinečným výhledem po okolí? Vydejte se na to, které je součástí Šáreckého údolí. Obklopují ho vysoké skály, mezi nimiž protéká Šárecký potok. Cesta na koupaliště je maličko komplikovanější, odměnou vám nicméně budou dva bazény pro plavce, dětské brouzdaliště s hloubkou 0,5 m, menší tobogán, několik sportovišť, houpačky, skluzavky, trampolína a dětský hrad. Dostanete se sem z Evropské ulice od parkoviště rychlého občerstvení po červené stezce. Celkem vám cesta zabere asi 15 minut.

Městské lázně ve Mšenu u Mělníka

Městské lázně ve Mšenu u Mělníka vznikly v roce 1932. Po nedávné rekonstrukci a obnovení původního stylu art deco se mohou jejich návštěvníci opět přenést do doby první republiky a užívat si ničím nerušené dny volna. V areálu je k dispozici padesátimetrový bazén napájený vodou ze skalního pramene, převlékárny a restaurace. Nechybí ani Wi-Fi připojení a koutek pro děti s houpačkami.

Pohled na zrekonstruované Lázně Mšeno.
Lázně Mšeno prošly v posledních letech rozsáhlou rekonstrukcí.
Zdroj:
Bigstockphoto

Přírodní koupaliště v autokempu Babylon

Plánujete strávit dny volna v Domažlicích nebo jejich blízkém okolí? Pokud ano, vydejte se na obhlídku autokempu Babylon, jehož součástí je i oblíbené přírodní koupaliště. Plovárnu si oblíbili už za první republiky a i dnes patří mezi nejvyhledávanější místa v Domažlicích. Součástí areálu je rybník o rozloze 12 hektarů s písečným dnem a travnatou pláží. Nechybí ani skluzavky, skokanské můstky, volejbalové hřiště, převlékárny a bufet. V areálu je k dispozici Wi-Fi připojení.

Přírodní koupaliště Laškov

Nedaleko Olomouce najdete další moravský skvost. Je jím přírodní koupaliště Laškov, kde se opět koupalo od nepaměti. I zde ale vznikl časem přírodní biotop, jehož součástí je mělčí nádrž s hloubkou do 2,5 metrů i brouzdaliště pro děti. V minulém roce prošel biotop částečnou rekonstrukcí, aby mohl letos přivítat první návštěvníky, a to společně s prvním červencovým dnem. Děti do 3 let mají vstup zdarma, starší zaplatí 30 korun a dospělí ještě o dvacku víc.

Biotop Malvíny

Na Jihlavsku si lze zajít zaplavat třeba do rekreačního areálu u Třešťského potoka, v biotopu Malvíny. Návštěvníkům je k dispozici nejen přírodní bazén, ale taky skluzavka, masážní trysky, vodní atrakce, volejbalové hřiště, šatny a bufet. Za celodenní vstupné zaplatí dospělí 70 korun a děti nebo senioři polovinu. Od července je koupaliště otevřeno denně od 10.00 do 20.00 hodin. 

Aquapalace Praha

Po nucené pauze způsobené koronavirovými opatřeními se Aquapalace Praha otevřel s velkou pompou a parádou. Na letošní sezónu dokonce chystá několik novinek. Léto se v Aquapalace ponese na barevné mexické vlně, která má vnést do areálu tu pravou dynamiku.

Unikátní Vodní svět o rozloze 9 150 metrů čtverečních je největším aquaparkem ve střední Evropě. Nechybí tady nespočet atrakcí, saunový svět i luxusní SPA & Wellness centrum.

Aqualand Moravia

Plánujete strávit dny volna na jižní Moravě a přírodní koupaliště vás příliš nelákají? Pokud si chcete užít ničím nerušenou celodenní zábavu, vydejte se do nejmodernějšího aquaparku s největším počtem zastřešených atrakcí v České republice – Aqualandu Moravia!

Adrenalinové atrakce pro velké i malé nadchnou všechny milovníky vodních radovánek. Nechybí samozřejmě venkovní i vnitřní bazény, wellness část i několik stánků a restaurací. Vstupné sice není nejlevnější, ušetřit ale můžete koupí zvýhodněné vstupenky prostřednictvím některých slevových portálů, kde se ceny standardně pohybují okolo 400 korun.

Pohled na Aqualand Moravia
Aqualand Moravia láká na novinky ve světě nafukovacích atrakcí i nový photopoint.
Zdroj:
Bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4zdroj 5

 
 

Místo

49° 53' 32.9265", 18° 9' 55.4251"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Hurá k vodě! Máme tipy na zrekonstruovaná koupaliště i čarokrásné biotopy