Přejít k hlavnímu obsahu

Západ Polska: tipy na výlet a dovolenou

Chcete během dovolené nebo prodlouženého víkendu vyrazit do západní části Polska? Dejte na naše tipy, co během volna objevovat!

Kam do města: Wroclaw

Z měst se samozřejmě nabízí Wroclaw. Do ní se dostanete zhruba za 2 hodiny od hranic u Náchoda. Neodmyslitelně k ní patří řeka Odra, jedno z největších středověkých náměstí v Evropě (Rynek), obdivuhodná budova radnice a pak třeba i nejvyšší budova ve městě zvaná Sky Tower (212 metrů). Za pohled stojí i Hala století z let 1912-13, která vznikla ke stému výročí vítězství nad Napoleonem u Lipska.

Wroclaw trpaslík
Vydejte se ve Wroclawi po stopách trpaslíků. Je jich tu spousta!
Zdroj:
Bigstockphoto

První zmínky o městě, které má dneska plus mínus 700 tisíc obyvatel, pocházejí z roku 985. V současnosti je 4. největším městem Polska a byly doby (konkrétně v 19. století), kdy bylo 3. největším městem Německého císařství (po Berlíně a Hamburku). 

Kam do přírody: Stawy Przemkowskie

Tahle přírodní rezervace se nachází asi 120 kilometrů od hraničního přechodu Harrachov – Jakuszyce. Jejím pokladem je 30 rybníků ve dvou komplexech, přilehlé lesy a vrbové houštiny. Rezervace je domovem spousty zvířat, například potápky, volavky nebo čápa černého, a vidět tu můžete i pěknou flóru – třeba břečťan, leknín nebo zimolez.  

Kam za zábavou: Aquapark Tropikana

Máte s sebou děti nebo si sami chcete užít trošku toho dobrodružství? Pak zamiřte do Aquaparku Tropikana! Najdete ho na polské straně Krkonoš, v turistickém středisku Karpacz, které je známé především díky zdejšímu kostelu Wang

Tady na vás čeká 25 metrů dlouhý sportovní bazén, rekreační bazén s vlnami, brouzdaliště, v létě pak venkovní bazén, terasa s lehátky a hřiště na plážový volejbal. Aquapark je součástí hotelu Golebiewski, kde si můžete užít dokonalé volno. Do aquaparku ale samozřejmě můžete jít i tehdy, když tu nejste ubytovaní.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

50° 46' 33.6036", 15° 45' 30.708"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Západ Polska: tipy na výlet a dovolenou