Přejít k hlavnímu obsahu

Zapomněli jste na Valentýna? Kam vyrazit poslední chvíli

Kdo si má všechna ta data pamatovat – 14. února drahé polovičky většinou očekávají nějakou akci, ale co když zapomeneme? Spousta atraktivních romantických míst a podniků už má naplněnou kapacitu. Kam vyrazit na poslední chvíli? Máme pár tipů v Praze a jejím okolí.

Tady je náš výběr:

Lázeňská romantika za Prahou

V Aquapalace Praha v Čestlicích mají obvykle nějaké valentýnské překvapení a ani letošní rok není výjimka. Lze si objednat soukromé valentýnské spa – vířivku a saunu pro dva, sekta a mísu s ovocem, dvě hodiny nikým nerušeného odpočinku s partnerem. Vyjde to na něco přes dva tisíce korun (dvě hodiny).

Ve dvou do džungle přímo v Praze

Zamilovaní rádi chodí do přírody, jenže venku mrzne, cesty kloužou, takže na velké procházky podmínky nejsou. Kdyby tak v Praze byla nějaká zelená tropická džungle. Ona tu je. A právě v ní probíhá akce „Džungle, která nespí“. Jde o ukázku nočního života v džungli. Sporá světla jsou pro valentýnskou romantiku jako dělaná. Tuhle džungli najdete ve skleníku Fata Morgana Botanické zahrady Praha. Ale pozor, není to zábava na celý večer, zavírají už v 18 hodin.

Tak to obvykle bývá, jenže 14. února přichází výjimka. Od 18 hodin začíná valentýnský program. Zamilované páry zaplatí 600 Kč, dozví se zajímavosti z milostného života rostlin, vychutnají si sekt a dáma dostane květinu přímo z botanické zahrady.

Vínko a sladká tečka venku

Valentýnská procházka po Praze může vést třeba přes farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad. Tam si ve čtvrtek zamilovaní vychutnají například víno z vinic u Benátek nad Jizerou nebo něco sladkého z malých pekáren. Mimochodem poblíž se nachází několik hezkých parků – sady Svatopluka Čecha, Riegerovy sady nebo nádherná Gröbovka.

Valentýn na čas

Když už jsme u venkovních aktivit, nemůžeme zapomenout na valentýnské běhy. Koná se jich vždy několik. Společné mají to, že jde obvykle o závod smíšených dvojic. Jeden takový, sedmiapůlkilometrový, startuje u OC Šestka, další, pětikilometrový, ve středočeském Kolíně. Kolínský závod se jmenuje „Valentýnské peklo“ a je obohacen o plnění společných úkolů a překonávání překážek. Pro vztah užitečné, že?

Decibely lásky

Pokud zrovna nemusíte být v klidu a sami, vyrazte na hudební Prague Love Fest v areálu Pragovka. Vstupné je 300 Kč a zahrají například PSH, Olga Lounová nebo Mike Trafik. Něžné polovičky ocení módní přehlídku návrhářky Aleny Tučkové.

Vraždami proti přeslazenému svátku

Nejste zrovna valentýnské typy a ze sladkobolné nálady všude kolem se vám dělá tak trochu špatně? Tak zajděte do kina Mat na Karlově náměstí na film Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Co může být na svatého Valentýna lepšího než jít s drahou polovičkou na film plný gangsterů, střílení a mrtvol. Lepšího Valentýna si těžko vymyslíte!

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Zapomněli jste na Valentýna? Kam vyrazit poslední chvíli