Přejít k hlavnímu obsahu

Zima v plavkách. Kam na konci roku k moři

Léto je nenávratně pryč, ani jsme si ho nestačili pořádně užít. Jenže zatímco to „české“ léto už skončilo, jinde se teprve připravují na jeho příchod. Chcete vědět, na kterých místech si můžete užít léto v zimě?

Češi se drží velmi vysoko na tzv. passport indexu a jsme tedy obyvateli země, ze které je možné vycestovat do desítek států bez víza. Konkrétně jich v současnosti (říjen 2016) je 152 (pro porovnání – Američané volně cestují do 155 zemí, vedoucí Němci do 158 a poslední Afghánci jen do 24) a český pas se potom rovná vstupence do téměř celého světa. Proč toho tedy nevyužít a nevyrazit v zimě za létem?

Vybrali jsme pro vás pětici zemí, v nichž v zimních měsících slunce notně přitápí. Vyměňte sníh za sněhobílý písek na pláži a lyže za šnorchl a potápěčské brýle.

Thajsko patří k nejpopulárnějším exotickým destinacím. Proč asi?
Zdroj: Bigstock.com

Thajsko - výhodné jsou first minute nabídky

Vízovou povinnost při cestách do Thajska Češi nemají už od roku 2011, i díky tomu je Thajské království mezi Čechy jednou z nejpopulárnějších, ne-li tou úplně nejpopulárnější exotickou destinací dneška. Dobrá polovina českých turistů do Thajska vyráží po vlastní ose. Pokud ale nejste zkušený cestovatel, nebo nevládnete dobře angličtinou, svěřte se do péče zkušené cestovní kanceláře. Fajn zprávou je, že ještě pořád stíháte first minute nabídky, ale jejich nabídka v cestovních kancelářích pomalu končí.

Nejvíce se létá do Bangkoku a jeho okolí. Populární je letovisko Pattaya, které je v dojezdové vzdálenosti od hlavního města. O kousek dál na jih leží Ko Samet, protipól živé Pattayi, klidné letovisko, kde nenarazíte na předražené komplexy, ale na menší romantické resorty pro méně náročné.

V Thajsku si můžete vybrat mezi velkými letovisky a malými ostrůvky, kde budete mít soukromí.
Zdroj: Bigstock.com

Maledivy

A luxus? Tak zatím je třeba se vypravit na souostroví Phi Phi, kde se natáčel film Pláž s Leonardem di Capriem. Nebo do Phuketu, proslulého službami na té nejvíc top úrovni. A koneckonců krásně je i na malinkém žulovém ostrově Ko Tao, jenž byl ještě před 50 lety zcela neobydlený.

INZERTNÍ SDĚLENÍ: Na textu se podílela cestovní kancelář ESO travel, specialista na cestování do exotických lokalit včetně Karibiku nebo moří kolem Antarktidy.
Vydejte se v zimě nebo už teď na podzim do tropických krajů v Indickém oceánu! Ubytování přímo na pláži s jemným bílým pískem nebo ve vodním bungalovu. Splntě si svůj sen!

Šesti hvězdičkami se může pochlubit například resort Anatara na atolu Baa, kde můžete relaxovat ve vodní vile s bazénem, nebo vyrazit na večeři do podvodní restaurace, druhé svého druhu na Maledivách. Ta historicky první je na atolu Ari, jmenuje se Ithaa a také je součástí luxusního „šestihvězdičkového“ resortu. 

Na Maledivách najdete ty nejkrásnější a nejluxusnější resorty na planetě.
Zdroj: Bigstock.com

Kuba vítá s otevřenou náručí

Konec starých časů je tady! Kuba se otevřela naplno světu a atmosféra dávno skončených časů postupně mizí. A po obnovení vztahů s USA zde také přibylo mnoho americký turistů, kteří sem jezdí za zábavou.

Hlavním turistickým centrem Kuby je letovisko Varadero – jezdí sem cca 75 % lidí, kteří na „ostrov Svobody“ dorazí. A tzv. Kubánská riviéra se táhne v délce zhruba 20 kilometrů a uspokojí jak nenáročné turisty, kterým stačí jednoduchý hotýlek, tak ty, kteří touží po luxusu a patřičnými „hýčkacími“ doplňkovými hotelovými službami.

Kuba se otvírá světu. Tak pospěšte a dorazte dřív, než její kouzlo zmizí.
Zdroj: Bigstock.com

A takového hýčkání si můžete vychutnat podstatnou měrou i v letovisku Guardalavaca na severovýchodě Kuby. Mimochodem, v této oblasti Kuby, v provincii Holguín, se narodil a vyrůstal Fidel Castro a oblasti se kvůli snovým plážím přezdívá „Rajské pobřeží“.

Horký tipem na místo, které je na ostrově pohádkové, ale přitom žije tak trochu ve stínu jiných letovisek, tak to by bylo Jibacoa, které leží na půli cesty mezi Havanou a Varaderem. Údajně právě tady vznikl vůbec první all-inclusive resort na Kubě.

Zanzibar: království vůně a pohody

Ostrov, ležící u východního pobřeží Afriky, kde to voní po slavném exotickém koření a narodil se zde tady jeden z největších zpěváků historie – Freddie Mercury. Na Zanzibar  Češi jezdí především na krásné pláže a do luxusních resortů. Nungwi, Kendwa, Pongwe, Matemwe – nebojte, to není nějaké voodoo magické zaříkadlo, ale názvy letovisek na pobřeží, kam se jezdí za relaxem.

Zanzibar – to je opojný koktejl exotiky, romantiky a různorodých kultur.
Zdroj: Bigstock.com

A ne ledajakým – i na Zanzibaru vznikají resorty, které by si za název klidně mohly umístit nikoli pět, ale rovnou šest hvězdiček!

Třeba za podivuhodným názvem Diamonds Star of the East se ukrývá resort s pouhými 11 vilkami, z nichž každá má svou vlastní vířivku, terasu, bazén, ale i vlastní soukromou část pláže. A o to, abyste si vše užili na maximum, se postará příjemný komorník, který bude k vaším službám 24 hodin denně. To nezní špatně, že?

 
 

Místo

1° 55' 50.0736", 73° 32' 32.1792"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Zima v plavkách. Kam na konci roku k moři