Přejít k hlavnímu obsahu

Zima svědčí pražským běžkařům na Vypichu

Krkonoše, Šumava, Beskydy, Praha. Na kterém z těchto míst byste hledali trať pro běžecké lyžování marně? Na žádném. Sportovní nadšenci vědí, že i v Praze existuje upravovaná uměle zasněžovaná trať.

Pět let to bylo chuchelské dostihové závodiště, na které na přelomu roku vyráželi nadšenci s běžkami. Mnohým vyhovovalo, že se hned za sportovištěm nachází vlakové nádraží. Jenže Chuchle měla i nevýhody, a to dost podstatné. Tou hlavní byly ne úplně příznivé podmínky pro to, aby se na trati delší dobu udržel sníh.

A tak letos poprvé pražští lyžaři jezdí na Vypich. Konkrétně hned vedle ulice Na Vypichu u obory Hvězda (poblíž křižovatky ulic Bělohorská a Ankarská). Pokud po zmíněné ulici jedete autem, uvidíte lyžaře přímo ze silnice.

Na trénink s olympijskou vítězkou

Každoroční krátkodobý provoz Ski parku Praha začíná obvykle na přelomu roku, to ovšem letošní podmínky neumožňovaly. Areál se tak otevřel až v sobotu 10. února. K provozu totiž potřebuje chladné noci, ideálně když při nich teplota vzduchu klesá pod minus tři stupně.

Mrazivé dny posledního týdne udělaly správcům tratě a hlavně lyžařům radost. Sníh netaje, dokonce bylo možné prodloužit délku tratě z původních 200 na 250 metrů. A tak se v areálu pražského ski parku mohou konat běžkařské akce jako tradiční Pražský pohár a dnes 28. 2. 2018 dokonce i trénink s Kateřinou Neumannovou.

Olympijská vítězka v běhu na lyžích na třicetikilometrové trati se právě vrátila z návštěvy her v Koreji a potěší své fanoušky (především ty nejmenší) v rámci běžkařské školičky.

 
 

Místo

50° 4' 50.5524", 14° 20' 22.4448"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Zima svědčí pražským běžkařům na Vypichu