Přejít k hlavnímu obsahu

Zkraťte si čekání na poslední sérii Hry o trůny. V tematickém ledovém hotelu

Tvůrci jednoho z nejoblíbenějších seriálů všech dob konečně zveřejnili datum premiéry poslední řady. První díl finálové série Hra o trůny vstoupí na obrazovky televize HBO v neděli 14. dubna, v Česku ho pak diváci mohou očekávat o den později. Čím vyplnit dlouhé čekání, které je pro mnohé z nás nekonečné? Pobytem v ledovém hotelu v Laponsku, který je stejnojmenným seriálem inspirován do posledního detailu.

S ledovými hotely se roztrhl pytel

S unikátním konceptem ledového hotelu přišlo jako první Švédsko. Ani Finsko ale nechtělo zůstat pozadu a tak svého severského souseda následovalo. Hotel se nachází v laponské vesničce Snow Village a vznikl ve spolupráci s televizním kanálem HBO, který seriál Hra o trůny vysílá. Ledový hotel byl otevřen 12. prosince minulého roku a návštěvníky bude připraven vítat až do 21. dubna 2019.

Potkejte se s Horou

Součástí laponského ledového hotelu je celkem 14 ložnic a 10 apartmá. Pro zimomřivé návštěvníky jsou k dispozici také dřevěné sruby, které ale nemají s původní tematikou hotelu příliš společného. Celý hotel je vyzdoben ledovými a sněhovými sochami Bílých chodců s tajemně svítícíma modrýma očima a nechybí ani replika Železného trůnu, který stráží děsivý zabiják Gregor „Hora“ Clegane.

Součástí ledového hotelu jsou sochy a výjevy z oblíbeného seriálu Hra o trůny.

Koňské srdce nahradily sobí steaky

Kromě tematicky vyzdobených ložnic a apartmá je součástí hotelu také ledový bar, který hlídá hrozivý drak. Pokud jste ale čekali, že vám tady nalijí víno do zlatých pohárů, pravděpodobně budete zklamaní. Zlato totiž nahradil led. Na menu ledového hotelu také nenajdete koňské srdce, jak tomu bylo v původním seriálu. Tuhle pochoutku nahradily sobí steaky.

Svatba ve stylu ledu a ohně

Po vzoru Švédského ledového hotelu má i ten finský svou vlastní svatební kapli. Pokud tedy hledáte netradiční místo pro uspořádání svatby, laponský ledový hotel je trefou do černého. Páry, které se rozhodnou zde strávit noc obdrží teplé spací pytle. Po ránu je přivítá obsluha s teplým džusem a na snídani si zajdou do vyhřáté restaurace.

Ideální pobyt na jednu noc

Vzhledem k teplotám, které tady panují (-2 až -5 °C) se doporučuje v hotelu přespat pouze jednu noc. V opačném případě by mohli dobrodruzi trpět podchlazením. Delší pobyty jsou možné v dřevěných srubech nedaleko hotelu. Ceny pokojů začínají na zhruba 4260 korunách za noc, za vstup do Snow Village se platí ještě necelých 320 korun.

 
 

Místo

67° 55' 55.5708", 23° 48' 43.9848"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Zkraťte si čekání na poslední sérii Hry o trůny. V tematickém ledovém hotelu