Přejít k hlavnímu obsahu

Znáte hlavní hity v oblasti cestování?

Cestování je dnes velkým hitem. Je stále více lidí, kteří ho aktivně vyhledávají. Rozhodně se není čemu divit, jelikož je to nejenom snadné, ale je to také celkem levné a bezpečné. Pokud vás zajímá, co jsou největší hity v segmentu cestování, podívejme se na ně.

Aktivní dovolená láká stále více

Co si představit právě pod tímto pojmem? Je to primárně dovolená, která není založená na odpočinku, ale je založená na pohybu a na tom, že něco děláte. Jako příklad můžeme uvést možnost, kterou je atraktivní dovolená se psem Vysoké Tatry. Tato možnost potěší hlavně milovníky turistiky, kteří mohou poznávat nádherné krásy daných hor. Není to ale jediná varianta aktivní dovolené, jelikož stejně tak patří mezi lákadla i:

  • Možnost běžeckého lyžování
  • Možnost sjezdového lyžování
  • Možnost cyklistiky

Hitem jsou i dovolené pro nezadané

Poslední průzkumy jasně ukazují, že mnoho lidí má stále větší problém se plnohodnotně seznámit. Pokud je to i váš případ, podívejte se na další cestovatelský hit. Je jím dovolená pro nezadané. Ta může mít podobu jednoho víkendu, ale třeba i jednoho týdne. Během něho se jednotliví cestovatelé nejenom baví v rámci programu, ale mají i prostor pro seznámení. Tato možnost je spojena s tím, že jde hlavně o zábavu a o něco zcela jiného, než jsou klasické formy seznámení. Navíc platí, že i když si nikoho nenajdete, můžete si užít zajímavý pobyt. Cesty jsou dnes realizovány nejenom v rámci tuzemska, ale problémem není ani to, kdy se jedná o cestu do zahraničí.

Eurovíkendy nabízí většina CK

Co si pod tímto pojmem představit? Jedná se o poznávací zájezd, který je koncipovaný jako víkendový pobyt. S pátečním odjezdem a nedělním příjezdem. Jedná se obvykle o cestu do některého z evropských měst, kde je během krátké doby poznána většina zajímavostí. Daný pobyt je nejenom levný, ale nabízí i bohaté možnosti výběru. Navíc je možné cestovat na lehko. Když bude chladné počasí, ochrání vás mikiny. Nic více, než oblečení a peníze v podstatě nepotřebujete. Vše ostatní je zajištěno, a to od cesty, až po ubytování a někdy i stravu. A jaká města jsou hitem? Třeba Paříž, Londýn, stejně jako Berlín nebo Amsterodam.

K moři můžete i na jeden jediný den

Tím posledním hitem jsou jednodenní zájezdy k moři. Jsou určené pro toho, kdo nemá čas, nebo peníze na plnohodnotnou dovolenou. Takto však může vyrazit k moři na jeden jediný den. Vyráží se obvykle brzy ráno, den se tráví ve vybraném letovisku a večer je zase odjezd zpět domů. Nejčastějšími destinacemi jsou vzhledem k dostupnosti Itálie a Chorvatsko. Pro toho, kdo touží po vykoupání v moři a po tom vyzkoušet něco nového, je to rozhodně také zajímavá forma cestování. Co u ní určitě potěší, to je i lehce zmíněná cena, kdy může takový zájezd vyjít na méně, než je jeden tisíc korun českých.

 
 

Místo

0°, 0°
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Znáte hlavní hity v oblasti cestování?