Přejít k hlavnímu obsahu

Mobilní aplikace pro cestování po Praze: Nechte se provést dějinami

Romantické cestování postaru je mrtvé, většina z nás už si ho dnes už nedokáže představit bez mobilních aplikací, GPS navigací a dalších vymožeností. Podíváme se, které vám pomohou při poznávání Prahy.

Nedávno jsme naťuknuli téma mobilních aplikací a jejich zapojení do cestování. Tomu se nyní budeme věnovat o trochu více. Začneme aplikacemi, které nám pomohou objevit hlavní město.

Nejlepší průvodce po Praze je římský císař

Mezititulek zní trochu zvláštně, ale kdo si stáhne aplikaci CharlesGO, pochopí. Provádí uživatele po místech Karlovy poslední cesty a ukazuje při tom další zajímavá místa nejen Prahy, ale i dalších lokalit v České republice. Ty jsou všechny nalezišti historických artefaktů spojených s Karlovým životem nebo s érou vlády Lucemburků.

Že aplikace spatřila světlo světa v tomto roce není vůbec náhoda. Vždyť letos slavíme 700 let od narození našeho nejvěhlasnějšího panovníka. A právě nyní na přelomu podzimu a zimy si připomínáme poslední cestu Karla IV. na nosítkách třpytících se zlatem. Po jeho smrti totiž slavný průvod s několika sty významných měšťanů a dvořanů vedený vdovou Eliškou prošel nejvýznamnější místa spojená s císařovým životem.

A jak se mezi lokalitami pohybovat? Veřejnou dopravou. Nejvhodnější dopravní prostředek vám kdekoliv a kdykoliv ukáže některá z mnoha aplikací vyhledávající nejbližší spojení mezi vybranými místy. Velká část z nich dokáže zjistit vaši polohu a navrhnout, na jakou stanici se máte vydat.

Nemáte drobné na lístek? Nevadí, můžete si ho koupit přes SMS. Že nevíte, kam ji poslat? Ani to není problém. Pokud aplikace jako SMS jízdenka nebo SMS Ticket to udělají za vás. Zvolíte si, na jak dlouhý časový úsek budete jízdenku potřebovat, a váš chytrý mobilní telefon ji koupí za vás.

Mobilní aplikace se staly fenoménem, s nímž si mnoho z nás činí život pohodlnějším. Éra obřích map a tlustých bedekrů v batohu minula. Dnes si jednoduše všechno najdeme v té ploché krabičce, již nosíme v kapse. Cesty za poznáním se tím výrazně zjednodušují a stávají se snazší pro širší okruh lidí, kteří by si jinak na náročnější výlety To je pohoda!

 
 

Místo

50° 3' 51.8472", 14° 25' 11.9712"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Mobilní aplikace pro cestování po Praze: Nechte se provést dějinami