Přejít k hlavnímu obsahu

Natočeno dronem: Sledujte z výšky milionová města, hrochy i vznášedla

Nejdražší hotel na světě, řeka plná hrochů, vyhřáté floridské pláže... podívali jsme se na videa ze všech koutů světa a máme pro vás sedmičku těch nejúchvatnějších z velkých měst jako Kalkata, z hypermoderní Dubaje či z plání afrického parku Serengeti. Tak se pohodlně usaďte a sledujte je.

Tak pojďme na ně:

Dubaj

Mrakodrapy, moderní centra, projížďka na poušti, noční atrakce nebo pláže. Krásy Dubaje, nejmodernějšího města Spojených arabských emirátů, máte na videu ve třech minutách ve 4K.

V Dubaji se dá podniknout ledacos, můžete se jít vyhřívat na pláž nebo navštívit ultramoderní klimatizovaná centra či tisíce diskoték a nočních klubů. Můžete plavat s delfíny nebo plavat několik desítek centrimetrů od žraloků od vás oddělených jenom sklem. Přes den i po setmění vás ohromí strhující systém fontán, které tvoří neuvěřitelné kreace každých 30 minut. To, že se Dubaj pyšní několika nej jako je nejvyšší budova, největší akvárium či největší nákupní centrum s ledovým kluzištěm, netřeba dál psát.

Kalkata

Kalkata, hlavní město Západního Bengálska, v ranním mlžném oparu. Třetí největší indické město tak, jak ho přes den neuvidíte, klidné a tiché. Ve videu uvidíte nejslavnější kalkatské destinace jako je mohutný minaret, Victoriin památník nebo most Vidyasagar Setu.

Mezi řadou památníků a chrámů vyčnívá mysteriózní chrám Birla. Po setmění se vám zatají dech z jeho monumentálnosti a barevného nasvícení. Pokud by vás lákalo chodit „po vodě“, u jezera Rabindra Sarovar můžete. Díky mostní konstrukci vybudované po obvodu jezera máte výhled na jezero i do okolní zeleně. Může se stát, že vás budou bolet nohy z procházek po městě nebo vás bude bolet za krkem z pozorování chrámů obřích rozměrů, nasnadě je návštěva místních lázeňských zařízení, ve kterých můžete využít koupelí i tradičních masáží.

O Emirátech si přečtete také v článku Burdž Chalífa trhá nebesa i rekordy.

Miami

Video pořízené dronem z Miami připomíná úvodní znělku amerických seriálů – mrakodrapy,  bulváry... Není na něm vlastně nic zvláštního, kromě toho, že ho točil nejsledovanější český youtuber Jirka Král.

Pokud chcete prozkoumat Miami, nabízí se vám hned několik možností, jak to udělat jinak než pěšky. Můžete využít vyhlídkovou tramvaj (Miami trolley), systém nadzemní dopravy (Metromover) nebo některou z okružních plaveb. Na své si přijdou milovníci zvířat, navštívit mohou zoologickou zahradu nebo svět džungle, ale i milovníci umění. V Miami najdete kromě mrakodrapů i části města zasvěcené street artu.

Jako výlet se určitě nabízí asi hodinu cesty vzdálený Národní park Everglades známý díky krokodýlům a aligátorům. Bažiny a kanály můžete brázdit křížem krážem na vznášedlech rychlostí až 70 km/h.

Everglades

Jak vypadá floridský národní park Everglades z výšky a kam všude se se vznášedlem dostanete, to uvidíte na videu pořízeném dronem a kamerou GoPro Hero3.

Další úchvatná videa a fotky sledujte na facebookovém profilu Chci procestovat celý svět:

#facebook#

Tanzanie

Národní park Serengeti

Hřiště téměř 15 tisíc kilometrů čtverečních velké pro 70 druhů migrujících savců a 500 druhů ptáků. Stáda gazel nebo zeber, jezero plné hrochů, hejna plameňáků. Národní park Serengeti se nachází v Tanzanii jako jeden z tamních národních parků.

Tanzanie je země travnatých savan a baobabů. U hranic s Keňou se tyčí horský masiv Kilimanjaro, ve výšce 5 895 metrů nad mořem. Oblíbenou turistickou destinací je národní park Ngorongoro, nazýván osmým divem světa, se zatopeným kráterem, který poskytuje vláhu vegetaci a více než 20ti tisícům tamních zvířat. Pro nadšence do dobrodružství a adrenalinu se nabízí národní park Tarangire, ve kterém můžete podniknout tzv. pěší safari. Návštěvu tohoto koutu světa je nutné dobře naplánovat. Nejen kvůli masivním migracím zvířat, ale třeba i kvůli období dešťů, které trvá od konce března do května.

Tanzanie - Zanzibar

Malebný ostrov vedle Tanzánie, Zanzibar, bílé písky třeba na pláži Nakupenda, možnost šnorchlování a potápění do zelenomodré vody Indického oceánu, kitesurfing, surfing nebo ranní jóga při východu slunce. Návštěvu ostrova rovníkové Afriky můžete obohatit zážitky z želvího akvária nebo motýlího centra.

Kodaň

Město s vlastní mořskou pannou zvané Benátky severu. Video vám v necelých dvou minutách ukáže, jak vypadají nejznámější místa dánské Kodaně v úchvatných časosběrných záběrech.

Neznámějším pohledem z Kodaně jsou barevné domky na promenádě v přístavu Nyhavn. Pokud máte rádi romantiku, nenechte si ujít procházku zahradami Tivoli s lucernami ve stromech. Místní zajímavostí je bývalá papírna Papiroeen, dnes živé kulturní a gurmánské centrum. Navštívíte-li dánské národní muzeum Statens Museum for Kunst, rozhodně se nebudete nudit. Expozice jsou pojaty velice moderním výpravným stylem za použití videí a dalších audiovizuálních formátů.

 
 

Místo

25° 8' 25.278", 55° 11' 12.4764"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Budnikovová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Natočeno dronem: Sledujte z výšky milionová města, hrochy i vznášedla