Přejít k hlavnímu obsahu

Horské elektrokolo jako ideální parťák i do těch nejvyšších kopců

Láká vás výhled z těch nejvyšších vrcholů našich i světových hor, na jejichž hřebeny si vyšlápnete ve zdravém a zábavném rytmu cyklistiky? Horské elektrokolo je připraveno zvládnout i ty nejnáročnější výzvy a dopřát vám zážitky, které okoření váš nejen sportovní život.

Horské elektrokolo otevře dveře cyklistiky každému

Ano, jízda na kole se díky moderním elektrokolům stává stále oblíbenějším způsobem, jak rozpohybovat nejen tělo, ale také svůj volný čas a rodinný život. Díky elektropohonu a baterii se z klasického jízdního kola stává přeborník nejen dlouhých vzdáleností a náročných tras, ale také mistr pohodlného a zábavného stoupání i do těch nejstrmějších kopců.

Horské elektrokolo je stvořeno do malebných krás neposkvrněné přírody, a tak zvládne i ten nejtěžší terén na jedničku. Jak už název napovídá, je to elektrokolo do hor, není tak překvapením, že žádné nástrahy v podobě kořenů stromů, kamení, bláta ani písku jej nezastaví a vás bezpečně vyveze až na vrchol, stejně jako dolů i z toho nejprudšího kopce. Horské elektrokolo špičkových značek je vybaveno jen těmi nejlepšími komponenty, které zvládnou jízdu drsným terénem a nedojde k jejich poškození. Horské elektrokolo vám tak otevře dveře k dobrodružství v čisté přírodě, kde nejen načerpáte novou energii a dokonale vyčistíte hlavu, ale také pokoříte svoje vlastní limity.

Horské elektrokolo je totiž ideálním parťákem nejen pro pasivní, ale také pro aktivní cyklisty. Zapálený cyklista, který už toho má v horském terénu něco našlapáno bezesporu uvítá, že v sedle horského elektrokola může své vlastní cíle posunout ještě výše a dále než dosud. Proč se spokojit jen s českými pohořími, když díky horskému elektrokolu můžete pokořit klidně i monumentální alpské výšiny. Cyklista amatér ocení u horského elektrokola jeho schopnost dopomoci mu dostat se do kýženého cíle i přesto, že jeho kondice zdaleka nedosahuje schopností profíků. Horské elektrokolo vám totiž přesně podle potřeby, a doslova na povel, dodá včas tolik potřebné energie, kterou právě potřebujete a nenechá vás lopotit se vzhůru na pokraji vyčerpání. V sedle horského elektrokola dosáhnete vrcholu s úsměvem na rtech a jen s takovým výdejem vlastní energie, o jaký právě stojíte. Ale pozor, šlapat samozřejmě musíte jen a jen vy!

Horské elektrokolo a výhled z hor

 

Horská elektrokola nabízí řadu možností

A proto je důležité správně si vybrat vhodný model právě pro vás. Pravidlo první zní – rozhodně na horském elektrokole nešetřete a vyberte si výrobce, s jehož výrobky jsou spokojení cyklisté už nějaký ten pátek. Za kvalitní značkou nestojí jen vyšší cena, ale především, a hlavně kvalita zpracování a špičkové komponenty, které vám vydrží bez poškození i v tom nejdrsnějším terénu.

Při výběru horského elektrokola je dobré zaměřit se na umístění motoru, kdy favoritem jsou rozhodně motory středové, které zajišťují ideální těžiště a stabilitu elektrokola. Mezi nejlepší zástupce patří značky Bosch a Yamaha. Baterie na horském elektrokole by měla být umístěna také ideálně přímo zcela či částečně v rámu elektrokola, a to pro její lepší ochranu při průjezdu náročným terénem.

 Na horském elektrokole rozhodně oceníte také výkon a rychlost, protože se terénem určitě nechcete pachtit ani ploužit. Aby i po technické stránce byla jízda perfektní, maximální točivý moment motoru volte vždy co nejvyšší, a to proto, abyste s přehledem zvládli i skutečně technicky náročné pasáže trati. Podle terénu, kterým chcete na svém horském elektrokole křižovat, pak volte elektrokolo celoodpružené nebo s pevným rámem a odpruženou vidlicí.

Dojezdová vzdálenost horského elektrokola mile překvapí

Samostatnou kapitolou u každého elektrokola je často skloňovaná dojezdová vzdálenost. Samozřejmě že i zde platí, že čím vyšší, tím lepší. U špičkových horských elektrokol výrobci uvádí úctyhodnou dojezdovou vzdálenost až 180 kilometrů a vstříc dobrodružství můžete vyjet skutečně daleko.

U horského elektrokola, kde se dá očekávat, že jste si skutečně nevyjeli jen tak na kondiční vyjížďku kolem domu, tak dostatečnou dojezdovou vzdálenost jistě oceníte. Je však nutné zmínit, že dojezdová vzdálenost se odvíjí hned od několika faktorů a platí pouze za ideálních podmínek.

Které faktory tedy skutečnou dojezdovou vzdálenost ovlivňují? Rozhodně hmotnost jezdce, styl jeho jízdy, frekvence šlapání, ale také povrch, po kterém jede a profilu trati. Na dojezdovou vzdálenost elektrokola mají vliv také povětrnostní podmínky jako protivítr a venkovní teplota, a také intenzita využívání dopomoci elektropohonu.

Tak na co ještě čekáte, vyberte svoje horské elektrokolo, pobalte stan, spacák a vyražte napříč novým dobrodružstvím.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Horské elektrokolo jako ideální parťák i do těch nejvyšších kopců