Přejít k hlavnímu obsahu

Ubytování v Řecku bude letos pro 25 000 turistů zdarma. Nárok mají i Češi!

Řecká vláda učinila zásadní krok, který ve světě nemá obdoby. Šťastným 25 000 turistů z celého světa zaplatí týdenní dovolenou na ostrově Rhodos. Je ale potřeba splnit určité podmínky.

„Rhodos Week“ i pro Čechy

Zcela bezprecedentní krok učinila v posledních dnech řecká vláda v čele s premiérem Kyriakosem Mitsotakisem. Ten se rozhodl podpořit cestovní ruch na ostrově Rhodos, který byl v minulém roce negativně poznamenán obřími požáry, štědrou nabídkou

Úctyhodným 25 000 turistům z celého světa poskytne řecká vláda ve spolupráci s ministerstvem cestovního ruchu a hoteliéry voucher v celkové hodnotě až 500 eur (asi 12 692 korun). Voucher má pokrýt týdenní náklady na ubytování v řeckých hotelech a jeho hodnota se odvíjí od počtu hvězdiček vybrané ubytovací kapacity.

Vyrazili jsme na Krétu s cestovkou a all-inclusive stravou za necelých 9 500 Kč! Jak naše dovolená dopadla?

Pohled na Rhodos
Ubytování na ostrově Rhodos můžete mít letos dotované díky řecké vládě.
Zdroj:
Shutterstock

Zmíněná poukázka se ovšem týká pouze hotelů, nikoliv soukromých ubytovacích kapacit typu Airbnb. Letenky, případnou stravu, ale i delší pobyt ve vybraném hotelu si už ale cestovatelé musí hradit sami. I přesto jde o atraktivní nabídku, které by bylo škoda nevyužít.

Na voucher má nárok každý, kdo byl během loňských požárů evakuován z hotelu na Rhodu, a jeho pobyt byl proto z výše uvedených důvodů zkrácen. Unikátní nabídka se samozřejmě týká také českých občanů. A to nejen těch, kteří na Rhodos cestovali s cestovní kanceláří. 

Pláž v Řecku
Řecká vláda se rozhodla pro zcela bezprecedentní krok.
Zdroj:
Shutterstock

Dovolená jen mimo sezónu

Zmíněnou poukázku mohou turisté a cestovatelé využít pouze mimo sezónu, tedy od 11. dubna do 31. května nebo od 1. října do 15. listopadu. V Česku má nárok na bezplatné hotelové ubytování asi 9 000 klientů cestovních kanceláří plus další cestovatelé, kteří sem v minulém roce vyrazili na vlastní pěst.

Turisté, jichž se program týká, mohou být do registru žadatelů přidáni prostřednictvím hotelů, v nichž pobývali, cestovních kanceláří nebo se na řeckou vládu mohou obrátit sami prostřednictvím oficiálních webových stránek. K žádosti je třeba doložit pobyt a vyplnit několik základních údajů. Stránky jsou kompletně v angličtině. 

Průvodce ostrovem Thassos: Víme, kde si dáte ty nejlepší tzatziki a na pláži budete i během sezóny úplně sami

Řecký ostrov
O voucher můžete požádat prostřednictvím oficiálních webových stránek.
Zdroj:
Shutterstock

Řecko je první zemí na světě, která se k tomuto netradičnímu kroku odhodlala. Projekt je přesto funkční a běží. Řecká vláda je domluvená s hoteliéry, kteří jsou připraveni vystavené vouchery na bezplatné ubytování bez zbytečných průtahů a komplikací přijímat. 

Zdroj: vouchers.gov.gr/rodos-week

 
 

Místo

36° 26' 7.1631", 28° 13' 9.477"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ubytování v Řecku bude letos pro 25 000 turistů zdarma. Nárok mají i Češi!