Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Vyrazili jsme na Krétu s cestovkou a all inclusive stravou za necelých 9 500 Kč! Jak naše dovolená dopadla?

Nad cenami, které letos nastavily tuzemské cestovní kanceláře, řadě z nás zůstává rozum stát. I tak se ale dá „ulovit“ zajímavá nabídka, která domácí rozpočet určitě nezruinuje.

Ostatně přesně to jsme si sami vyzkoušeli začátkem srpna, kdy nás upoutal týdenní letecký zájezd na Krétu se stravou all inclusive za necelých 9 500 Kč! Cena poměrně lákavá, viďte? Co ale od takového zájezdu reálně čekat? Otestovali jsme to za vás!

Jídlo v Řecku
Vyrážet do Řecka s konceptem stravování typu all inclusive je tak trochu škoda.
Zdroj:
Shutterstock

V pátek platíme, v pondělí letíme

Pokud máte tu výhodu, že si můžete dovolit zájezd naplánovat prakticky ze dne na den a zároveň cestujete v páru nebo menší skupince, jsou super last minute zájezdy cestovních kanceláří zajímavým způsobem, jak na dovolené ušetřit.

To jsme ostatně sami otestovali. Na zmíněnou nabídku do dvouhvězdičkového Hersonissos Sun jsme narazili v pátek brzy ráno. Odlet byl naplánovaný z Prahy v pondělí zhruba hodinu před polednem. Zájezd pořádala v Česku zatím nepříliš známá cestovka, jejíž hodnocení jsme ale předem ověřili u jiných cestovatelů, kteří s ní měli osobní zkušenosti.

Pohled na krétskou pláž
Kréta, coby největší řecký ostrov, se může pochlubit řadou okouzlujících pláží.
Zdroj:
Shutterstock

Týdenní all inclusive letecký zájezd pro dvě osoby jsme zaplatili obratem ihned po vyplnění online rezervace. Společně s jejím potvrzením nám v e-mailu přistály také pokyny k odletu, včetně dalších důležitých informací o destinaci i samotném ubytování.

Odbavení, let a přílet na Krétu

Na pražském letišti jsme byli 2,5 hodiny před plánovaným odletem. K odbavovací přepážce jsme přišli pouze s občanskými průkazy, na základě kterých jsme obdrželi letenky. Tentokrát jsme odletěli na čas, což nebývá v hlavní turistické sezóně pravidlem.

Let na největší řecký ostrov trval necelé 3 hodiny. Při této délce není v letadle podáváno klasické občerstvení, což některé jedince na palubě mírně řečeno rozladilo.

Pohled na krétské letovisko
Na Krétě najdete řadu menších i větších turistických letovisek.
Zdroj:
Shutterstock

Po přistání a nezbytných vstupních formalitách nás před letištní halou čekal zástupce cestovky, který nám předal obálku s dalšími informacemi a pozvánkou na úvodní schůzku. Následně celou skupinu rozdělil do autobusů, které nás začaly rozvážet do jednotlivých hotelů.

Pokoj, který byl dle popisu CK kategorie „superior room“, jsme dostali prakticky ihned po provedení check-inu na recepci. Pořád jde o dvě hvězdy, což není mnoho. Pokud ovšem nepatříte mezi náročné cestující, chcete ostrov procestovat a na pokoj se chodit jenom vyspat, je tahle „dvouhvězda“ naprosto dostačující.

Jaké bylo ubytování, jídlo a pláž?

Pokoje zmíněného ubytování jsou menší a nějaká pořádná rekonstrukce by jim rozhodně neuškodila. Trezory tady již něco pamatují a stejně tak je to i s koupelnou. Každý pokoj nicméně disponuje klimatizací a balkónem nebo terasou.

Co se týče jídla a konceptu all inclusive, v tomto případě se jednalo o otevřený bufet a bar s menším, ale dostačujícím výběrem. All inclusive koncept tady fungoval od 07.30 až do 22.00 hod.

Letovisko na Krétě
Malebné přístavy a vesničky lákají k návštěvě.
Zdroj:
Shutterstock

K plážím se dostanete zhruba desetiminutovou procházkou. V okolí hotelu je jich rovnou několik, takže si můžete vybrat, zda budete lenošit na písku, nebo zvolíte divočejší skalnaté podloží.

Součástí ubytování je i menší bazén s dostatkem lehátek a all inclusive barem, který můžete jako ubytovaní hosté využívat. Kladně hodnotíme i polohu hotelu, který je od letiště vzdálený zhruba 20 minut jízdy. Navíc poskytuje ideální místo pro poznávání krás ostrova.

Pohled na moře
Rozmanitost Kréty vám vyrazí dech. A za dovolenou tady nemusíte nechat majlant.
Zdroj:
Shutterstock

Náš celkový dojem?

Pokud nepatříte mezi náročné cestovatele nebo plánujete strávit dovolenou zejména poznáváním nové destinace a jejích krás, dává tohle cenově dostupné ubytování smysl.

Musíme uznat, že hotel toho již mnoho pamatuje, nicméně všude bylo během našeho pobytu čisto a vlídný personál, který se neustále stará o to, ať vám během dovolené nic nechybí, jen podtrhoval dojem, který v nás Kréta vyvolala.

Loďka plující okolo krétského pobřeží
Pokud chcete ostrov procestovat křížem krážem, na pokoj se pravděpodobně půjdete jenom vyspat.
Zdroj:
Shutterstock

Týdenní all inclusive letecká dovolená na největším řeckém ostrově za 9 421 Kč je příjemným zpestřením jinak předražených leteckých zájezdů, na které jsme během hlavní sezóny u tuzemských cestovek letos „tak trochu“ zvyklí.

Pokud tedy máte možnost cestovat v páru nebo menší skupině a zároveň jste variabilní, co se dovolené v práci a termínu týče, rozhodně má smysl na last minute nebo dokonce super last minute počkat. Ušetřit totiž můžete až 60 % z původní ceny zájezdu!

Na druhou stranu od těchto last minute zájezdů a zejména nabízených hotelů nečekejte žádný obří luxus. Ty nejlepší a vysoce hodnocené hotely jsou totiž vybookovány dlouho před prázdninami.

Autorský text

 
 

Místo

35° 19' 6.6321", 25° 23' 15.4868"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vyrazili jsme na Krétu s cestovkou a all inclusive stravou za necelých 9 500 Kč! Jak naše dovolená dopadla?