Přejít k hlavnímu obsahu

Výlety za dokonalou „insta fotkou“: tohle jsou ta nejfotogeničtější místa v Česku

Chcete ovládnout Instagram? Nebo jenom toužíte po dokonalé momentce do rodinného fotoalba? Stačí navštívit některé z následujících míst, které jsou zárukou originální fotky!

Pravčická brána

Za největší pískovcovou bránou v Evropě se vydejte do Národního parku České Švýcarsko. Brána měří na výšku 16 metrů a k tomu je navíc 26 metrů široká. Protože jde o nesmírně fotogenické místo, vznikají v její blízkosti okouzlující snímky.

Pravčická brána je největší pískovcovou bránou v Evropě.
Zdroj:
Bigstockphoto

Český Krumlov

Jihočeský kraj se může pochlubit několika historickými klenoty. Jedním z nich je i Český Krumlov, zapsaný od roku 1992 na Seznamu světového dědictví UNESCO. Málokdo také ví, že město zabodovalo v žebříčku prestižního časopisu National Geographic, kde obsadilo krásnou 16. příčku. Dostalo se tak do dvacítky nejkrásnějších míst světa!

Český Krumlov byl podle časopisu National Geographic vyhlášen 16. nejkrásnějším místem světa .
Zdroj:
Bigstockphoto

Pančavský vodopád

Abyste mohli pořídit fotku nejvyššího vodopádu Česka, musíte si ji zasloužit. Celé kaskády vodopádu měří 250 metrů a stát na jeho vrcholu je opravdu nezapomenutelný zážitek. Dostanete se tady třeba po červené turistické značce z Bedřichova (Špindlerův Mlýn) přes Labskou boudu.

Pančavský vodopád je díky svým 250 metrům nejvyšším vodopádem v Česku.
Zdroj:
Bigstockphoto

Boubínský prales

Tropické teploty nemají v srdci Šumavy šanci. V Boubínském pralese vám totiž přijde teplota zhruba o pět stupňů nižší. To díky vlhkosti a nepropustnosti korun stromů. Stromy tady dosahují mnohdy i padesáti metrů a společnost zrcadlových jezírek nabízí ideální podmínky k focení.

V pralese se zchladíte i během tropických letních dnů. Teplota je tady minimálně o pět stupňů nižší.
Zdroj:
Bigstockphoto

Vyhlídka Máj

Asi nenajdete fotografovanější vyhlídku, než tu s romantickým názvem Máj. Nejznámější a nejkrásnější pohled na Vltavu vás okouzlí jedinečným meandrem řeky v bývalých Svatojánských proudech. Na místo nevede žádná turistická trasa, vyšlapanou pěšinku nadšených fotografů a beznadějných romantiků ale určitě nepřehlédnete.

Máj je nejfotografovanější českou vyhlídkou. A my se vůbec nedivíme.
Zdroj:
Bigstockphoto

Moravské Toskánsko

Nejfotogeničtější krajina Česka se ukrývá na jižní Moravě. Dlouhé pásy hnědých či zelených polí s kapličkami a osamělými stromy se táhnou až k obzoru a na první pohled vypadají jako nekonečné. Do lokality se vydávají zkušení i amatérští fotografové z Česka i zahraničí. Každý si totiž přeje zachytit moravské Toskánsko, jak se krajině familiárně přezdívá.

Moravské Toskánsko láká fotografy z celého Česka.
Zdroj:
Bigstockphoto

Mumlavský vodopád

Další skvost Krkonoš najdete poblíž Harrachova. Asi 10 metrů vysoký skalní stupeň v žulovém řečišti je vděčným cílem fotografů i instagramerů. V průběhu roku tak vznikají úžasné fotky, které zachycují jeden z nejkrásnějších vodopádů u nás (jeho součástí jsou i unikátní hrnce a čertova oka). Jakmile ale přijde zima, mráz promění vodu v led a vykouzlí tak mohutný ledopád, který u nás nemá obdoby.

Během zimy se oblíbený cíl turistů mění na pohádkový ledopád.
Zdroj:
Bigstockphoto

Macocha

Asi nejznámější a nejnavštěvovanější propast Česka je neodmyslitelně spjata s pověstí o zlé a nenávistné maceše, díky které si ostatně vysloužila také svůj název. Hloubka suché části propasti je 138,4 metrů a pohled z vrchního můstku není nic pro ty, kteří se bojí výšek.

Nejnavštěvovanější a nejznámější propast u nás je opředena řadou pověstí.
Zdroj:
Bigstockphoto

Lom Velká a Malá Amerika

Asi nejznámějšími lomy Česka jsou dvě „Ameriky“ – Malá a Velká. Soustava jámových vápencových lomů, které jsou propojené podzemními štolami, se nachází u obce Mořina v Českém krasu. K jednomu z nich se váže strašidelná historka, to ale nebrání návštěvníkům v pořizování úžasných fotek.

Lomy Velká a Malá Amerika lákají k netradičním fotkám.
Zdroj:
Bigstockphoto

Adršpašsko teplické skály

Adršpašské a Teplické skály jsou od roku 1933 součástí Národní přírodní rezervace. Spojuje je sedmikilometrová Vlčí rokle a během prohlídky vás okouzlí skalní věže, které dosahují výšky až 90 metrů, hluboké soutěsky, jezírka i vodopád. O zajímavé fotky tak rozhodně nebude nouze.

Unikátní skalní útvary a zrcadlová jezírka jsou vděčným cílem fotografů z blízkého i vzdáleného okolí.
Zdroj:
Bigstockphoto

Panská skála

Tenhle skalní unikát jste pravděpodobně už někdy viděli. Minimálně aspoň v pohádce Pyšná princezna. Panská skála, která je součástí Českého středohoří, láká na unikátní „varhany“ i romantické jezírko.  

Panskou skálu jste mohli vidět v pohádce Pyšná princezna.
Zdroj:
Bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Výlety za dokonalou „insta fotkou“: tohle jsou ta nejfotogeničtější místa v Česku