Přejít k hlavnímu obsahu

Nejstrašidelnější místa v Česku, kde se budete bát i za bílého dne

Milujete záhady a máte pro strach uděláno? Pak během toulek českou krajinou nesmíte vynechat následujících šest míst, která jsou zárukou husí kůže a nepříjemného mrazení v zádech.

 

Lom Amerika

Malá Amerika
K vápencovému lomu Malá Amerika se váže jedna strašidelná historka o šíleném vojákovi.
Zdroj:
Shutterstock

Instagram a další sociální sítě plní okouzlující fotky pořízené v českém Grand Canyonu (natáčel se tu i Limonádový Joe) a u jeho menšího brášky. Řeč je o lomech Velká a Malá Amerika, které lákají turisty z Česka i zahraničí. Věděli jste ale, že druhý zmíněný ukrývá děsivé tajemství? Prý se v něm od roku 1945 skrýval před ozbrojenci voják Hagen. Několik dlouhých měsíců uvnitř skalnatého labyrintu se na něm muselo dřív nebo později podepsat.

Voják podle legendy zešílel a jeho přízrak se v Malé Americe prý pohybuje dodnes. Legenda navíc říká, že každý, kdo na křižovatce nad jezírkem zabouchá třikrát na zdejší gong a zvolá: „Hagene, přistup blíž,“ dalšího dne se nedožije.

Zámek Lemberk

zámek Lemberk
Těžké a dunivé kroky jsou prý na zámku slyšet neustále. Jejich původce je neznámý.
Zdroj:
Shutterstock

Asi neexistuje hrad nebo zámek, který by neměl „svoje“ strašidlo. Někde mají bílou paní, jinde třeba bezhlavého rytíře. Na zámku Lemberk, nedaleko městečka Jablonné v Podještědí na severu Čech, ale straší neznámý duch. Zdejší kastelánka prý dlouhé dny slýchávala těžké a dunivé kroky z chodby.

Protože ale na duchy nevěřila, rozhodla se na tajemného dupajícího počkat a překvapit ho s baterkou. Jaké bylo její překvapení, když zasvítila do prázdné chodby, ze které se kroky ozývaly? Dodnes zámek přitahuje všechny milovníky paranormálních jevů. Ti nejodvážnější se tady dokonce rozhodnou přenocovat.

Branišovský les

Každý les je svým způsobem tak trošku strašidelný. Pokud bychom ale hledali ten vůbec nejděsivější, pak Branišovský les na jihozápadě Čech strčí všechny ostatní do kapsy. Co je na tomhle lese tak děsivého? Je opředen celou řadou legend a nevysvětlitelných událostí. Třeba ve zdejších bažinách a tůních našlo smrt několik lidí. Dodnes odtud prý vystupuje vodník, který se snaží stáhnout nebohé pocestné pod hladinu.

V oblasti navíc mělo dojít k pádu neznámého objektu, který připomínal obrovskou zářící kouli. Oblast byla na rok neprodyšně uzavřena. Po znovuotevření na místě havárie zůstaly živé stromy s jednostranně šikmo sežehnutou kůrou. A aby toho nebylo málo, v lese bývá spatřován tajemný černý muž s bílou tváří téměř bez rysů, pouze s náznakem úst a očí. Nechybí ani bílá paní nebo úkaz v podobě červených očí vznášejících se zhruba dva metry nad zemí.

Hrad Houska

hrad Houska
Hrad prý ukrývá vstup do samotného pekla. Lidi tu slýchávají divné zvuky.
Zdroj:
Shutterstock

Oblíbený cíl místních i turistů leží asi 20 kilometrů severozápadně od Mladé Boleslavi. Na samotném hradu Houska by asi nebylo nic tak strašidelného, pokud by se o něm neříkalo, že ukrývá bránu do samotných pekel. Očití svědci tvrdí, že tady v noci slýchávají nejrůznější hlasy a zvuky. Obrazy na stěnách jsou prý rozmazané a stěny místní kaple vždy vlhké. A to i za parného leta, kdy na ostatních stěnách není ani kapka vody. Podle pověsti se traduje, že pod kaplí jsou podzemní prostory, v nichž jsou kostry „nelidských“ bytostí.

Hřbitov bláznů v Bohnicích

Hřbitov v pražských Bohnicích dnes už nefunguje. Za necelých šedesát ale dokázal pojmout na 4 000 těl. Většina z nich byli samotní pacienti léčebny, objevují se tady ale i vrazi, sebevrazi, vojáci z první světové války a děti.

Bohužel místo posledního odpočinku tady našli i zcela příčetní lidé – od nepohodlných dědiců přes nemanželské děti až po dlouho žijící bohaté tetičky. V současné době jde o místo s tou vůbec nejhorší energií v Česku, což potvrzují i ti největší „nebojsové,“ kteří se tady rozhodně necítí dobře. Aby se negativní energie nerozšířila dál do světa, zadní vchod hřbitova prý hlídá tajemný strážce.

Jeskyně Býčí skála

jeskyně Býčí skála
Jeskyně Býčí skála se prý v minulosti stala místem obětních rituálů a vražd.
Zdroj:
Shutterstock

Býčí skála s celkovou délkou něco málo přes 15 kilometrů je druhým nejdelším jeskynním systémem v České republice. Jeskyně byla dřív veřejnosti přístupná, v současné době je k její návštěvě vyčleněno pouze 15 dnů v roce (nejbližší jsou v červnu 2024). Vstup do jeskyně je navíc uzavřen obřími železnými dveřmi. Proč? To stále zůstává záhadou. Lidem se ale v jejím okolí podlamují kolena a rozhodně se tady prý necítí dobře. Archeologické nálezy navíc jasně dokazují, že jeskyně se v minulosti stala místem obětování i krvavých a násilných rituálů. 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejstrašidelnější místa v Česku, kde se budete bát i za bílého dne