Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Nejděsivější místa na světě: Na Ostrově panenek straší a Křivý les neumí nikdo vysvětlit

Naše planeta nabízí jak nádherná místa, tak ta, do kterých se bojí vstoupit i ti největší dobrodruzi. Od Lesu sebevrahů až po horu plnou křížů, to jsou některá z nejděsivějších míst na světě. Už si balíte kufry?

Některá místa prostě nemají obdoby... Máme jich pro vás zatím deset. 

Bermudský trojúhelník (USA)

Bermudský neboli Ďáblův trojúhelník už se zařadil mezi stálice nejzáhadnějších míst na planetě. V bájné oblasti v západní části severního Atlantského oceánu údajně mizí bez vysvětlení lodě, letadla i lidi. Spekuluje se o tajemných silách, mimozemšťanech i vlivu Atlantidy. Podle vědců je na vině hlavně unikající methan.

Bermudský trojúhelník
Za všechno nejspíš může methan!
Zdroj:
Shutterstock

Ďáblův most (Německo)

Úchvatný most z 19. století byl postaven tak, aby pomocí odrazu vody vytvářel iluzi dokonalého kruhu. Svou přezdívku dostal díky tomu, že si místní mysleli, že takový architektonický zázrak musel postavit sám Satan. Mimo jiné se taky tradují historiky o tom, že u něj straší duch zesnulé manželky hlavního stavitele. Je to jeden z důvodů, proč se po něm někteří bojí v noci přecházet (ostatní se bojí, protože je to zakázané). 

Okouzlující Rakotz Bridge - Cestovinky.cz
Dvojitý most, tvořící před zraky turistů dokonalý kruh, je součástí německého parku Kromlau.
Zdroj:
bigstock.com

Skála se zavěšenými rakvemi (Filipíny)

Pro Filipínce normální, pro nás bizár. Na Filipínách se řídí starodávným pohřebním zvykem, na jehož základě pohřbívají své blízké do rakví připevněných ke strmým skalním stěnám. Lidi z městečka Sagada tuhle tradici údajně praktikovali víc než 2 000 let, některé rakve jsou staré víc než 100 let.  

Zavěšené rakve s ostatky v Echo Valley - Cestovinky.cz
Do země je v Echo Valley pohřbívání jenom spodina. Ostatní nebožtíci visí pěkně všem na očích na skále.
Zdroj:
https://www.bigstock.com

Křivý les (Polsko)

V Křivém lese v Polsku je asi 400 stromů ohnuto do pravého úhlu a nikdo přesně neví proč. Teorie mluví o několika možnostech od zatížení sněhem přes genetické mutace, vinu speciální houby až po zásah mimozemských sil. Diskutuje se taky o záměru místních lesníků, kteří chtěli ohýbáním vyrobit nábytek nebo lodě. 

Křivý les v Polsku - Cestovinky.cz
Křivý les u města Gryfino láká nejen Poláky.
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Tematický park Cidade Albanoel (Brazílie)

Měla to být ta největší zábavní atrakce v celé Brazílii, tragická smrt jejího tvůrce ale přeměnila park s vánoční tématikou na tajemné a opuštěné místo. V Santově parku stojí chátrající sobi, saně, otlučené skluzavky, strašidelný dům a jiné poničené atrakce. Říká se, že dneska prostor využívají milovníci air softu

Pařížské katakomby (Francie)

Podzemí Paříže vypadá jako obrovský hřbitov. Mezi lety 1785 a 1787 do něj Francouzi převáželi kosti tisíců lidí, protože kapacita pozemních pařížských hřbitovů jednoduše přestala stačit. Do roku 1814 do nich byly umístěny ostatky více než 6 miliónů lidí. Při vstupu tak na turisty čeká dlouhá přehlídka lidských lebek a dalších kostí.  

pařížské katakomby - Cestovinky.cz
Pařížské katakomby jsou bezva místem pro procházku...
Zdroj:
Bigstockphoto

Hora křížů (Litva)

Na kopec v severní Litvě umisťují lidé kříže od 14. století. Dneska už jich tam je už víc než 100 000! Místo má zároveň důležitou historickou symboliku. Hora křížů je křesťanským poutním místem, které je zároveň symbolem odporu Litevců vůči sovětským okupantům. Ač kříže Sověti třikrát zničili buldozery, místní zůstali pokaždé neoblomní a stavěli je nazpátek.

Hora křížů v Litvě - Cestovinky.cz
Během 20. století se místo stalo symbolem boje proti okupačnímu režimu.
Zdroj:
zdroj: Bigstockphoto

Les sebevrahů (Japonsko)

Tajemné místo na úpatí hory Fudži je spojené s démony z japonské mytologie a zároveň je velmi častým cílem sebevrahů. Od roku 1970 ho kvůli tomu dokonce musí pročesávat speciálně určená jednotka na hledání těl. Turisti na místo navíc začali přinášet kostry uhynulých zvířat a děsivě vypadající panenky bez hlav, což ještě přispělo k hororovému vzhledu celého místa. 

Les sebevrahů Japonsko
Na první pohled docela obyčejný les, co říkáte?
Zdroj:
Shutterstock

Brána do pekla (Turkmenistán)

V poušti Karakum se nachází ohromný kráter, který už 52 let nepřetržitě hoří. Pravdou je, že požáry živí zemní plyn. Díru v 70. letech při hledání ropy zapálili sovětští vědci. Teplota v kráteru se pohybuje okolo 1 000 °C.

Brána do pekla
Díru do země tu zapálili sovětští vědci.
Zdroj:
Matyas Rehak / Shutterstock

Ostrov panenek (Mexiko)

Městská část Xochimilco v hlavním městě Mexika je známá díky děsivému ostrovu plném panenek, na kterém údajně straší. Isla de las Munecas, jak mu místní říkají, je malý ostrov se stovkami panenek visících na stromech a roztroušených v trávě. 

Váže se k němu děsivý příběh. Na ostrově kdysi žil už zesnulý muž jménem Julian Santa Barrera. Po tom, co našel mrtvé dívčí tělo v nedalekém kanálu, vystavil v okolí panenky v naději, že zaženou zlé duchy. O tom, jestli se mu to povedlo, se turisti rádi sami přesvědčují.

Ostrov panenek
Je libo pár roztomilých panenek?
Zdroj:
Shutterstock

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6, zdroj 7, zdroj 8, zdroj 9

 
 

Místo

19° 25' 59.3436", -99° 8' 13.3872"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Kateřina Rakúsová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejděsivější místa na světě: Na Ostrově panenek straší a Křivý les neumí nikdo vysvětlit