Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Kam na podzim 2023 na dovolenou? In je Turecko, Kypr a bodují i Kanáry

Pozdní září, říjen a listopad ještě svádí k tomu, aby se člověk odletěl někam nahřát, než se podzimní nečas promění v zimu s minimem světla. 

Pokud se taky chcete vydat za sluncem, máme pro vás 5 tipů, kde by se vám letos mohlo na podzimní dovolené líbit

Turecko

Turecko je nesmírně pestré ve všech ohledech. Ať už jde o podobu pláží, resortů, nebo třeba gastronomie, tady snad nemůžete být zklamaní. Co můžeme k prodloužení léta letos rozhodně doporučit, to je Belek, kde si na své přijde každý.

Belek najdete ve střední části Turecké riviéry. Vykoupete se v moři, které je tu krásně čisté, a potěší vás i ceny, které jsou v hlavní sezóně astronomicky vysoké. Teď už totiž nebudou. Pokud toužíte po absolutním klidu hotelového resortu, Belek vám v tom vyjde maximálně vstříc. Jestli se ale chcete dostat do všedního tureckého života, budete muset vyjet pár kilometrů z města.  

Belek
Belek vám možná bude připadat neuvěřitelný...
Zdroj:
Svetlana Demir / Shutterstock

Na výlet se můžete vydat třeba do dalšího oblíbeného letoviska Side nebo do městečka Aspendos, v němž spatříte zachovalý amfiteátr a akvadukt. 

Tunisko

U Středozemního moře ještě chvíli zůstaneme. Letos na podzim potáhne i Tunisko, kde budete mít na vybraných místech v hotelovém resortu naprosto všechno, na co si vzpomenete. Báječnou dovolenou tu můžete strávit s dětmi i bez nich. A rozhodně se vydejte nejen na pláž a do hotelového fitka nebo aquaparku, ale i ven na výlet.

Hammamet Tunisko
Stará část města Hammamet úplně vyzývá k procházce!
Zdroj:
Shutterstock

K rekreaci doporučujeme Hammamet. Městečko, jehož starou část si určitě na první dobrou zamilujete hlavně díky křivolakým uličkám, nabízí celou řadu ubytovacích možností a nedaleko něj najdete i bezva cíle – třeba pozůstatky původních římských měst El-Jem, kde se natáčel velkolepý film Gladiátor, a Dougga.  

Kypr

A Středozemní moře do třetice všeho dobrého. Aspoň kousek podzimu 2023 si určitě báječně a naplno užijete na Kypru, ať už zvolíte řeckou, nebo tureckou část. 

Larnaka
Larnaka je vstupní branou na Kypr. A nabízí toho spoustu!
Zdroj:
mehdi33300 / Shutterstock

Fajn volbou je Larnaka, největší kyperské město, kde si dovolenou užijí mladí i starší, plážoví povaleči i milovníci objevování všeho nového. Právě ve městě a v jeho okolí je celá řada památek, které stojí za vidění. A procházka po zdejší 2 kilometry dlouhé promenádě? Ta nikdy nezklame.

Kanárské ostrovy

Nenechte se odstrašit tím, že i Kanárské ostrovy zasáhly požáry. Souostroví nabízí nepřeberné množství nádherných míst, která nebyla zasažena a na nichž si užijete podzimní dovolenou přesně podle svého gusta – můžete se tu koupat v Atlantiku, vydat se na trek, projet se na kole i ochutnávat zdejší dobroty a testovat kvalitu nejrůznějších služeb.

Kanárské ostrovy
Na Kanárských ostrovech vás čeká neodolatelná příroda.
Zdroj:
Shutterstock

Kapverdské ostrovy

A nakonec ještě Kapverdy, kde dočista zapomenete na starosti všedních dní. Tenhle kousek ráje se sněhobílými plážemi je ideální pro koncentrovaný odpočinek. Koupání, lenošení na pláži, ale třeba i vodní sporty – to je, oč tu běží. Bavit vás může i pozorování života pod hladinou a od věci není ani výlet na Pico do Fogo, nejvyšší vrchol Kapverd, případně návštěva solných dolů Pedra de Lume.

Jakmile na vás přijde hlad, můžete ochutnat něco ze zdejší báječné kuchyně, v níž se snoubí vlivy portugalské i africké gastronomie

Kapverdy
Kapverdy si vaše srdce získají, i kdybyste nechtěli.
Zdroj:
Shutterstock

Použité zdroje: TZ Invia, zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

 
 

Místo

34° 55' 3.7524", 33° 38' 11.8716"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam na podzim 2023 na dovolenou? In je Turecko, Kypr a bodují i Kanáry