Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Nejkrásnější pláže Zanzibaru: zhmotněná dokonalost, na kterou nezapomenete

Cestování ještě pořád není nejjednodušší, ale můžeme se aspoň pokochat nádhernou přírodou. Pro tuhle příležitost jsme pro vás vybrali 10 nejkrásnějších pláží Zanzibaru.

Tomuhle africkému ostrovu se ne nadarmo říká „ostrov koření“ – třeba hřebíček je nejspíš nejznámějším vývozním artiklem! To ale není všechno. Ve velkém se tu pěstuje taky skořice a muškátový oříšek. Zdejší množství tvoří asi 60 % světové produkce. 

Báječný hřebíčkový ostrov, jak se Zanzibaru přezdívalo už v 17. století, nabízí nádhernou přírodu a úchvatné pláže, na kterých je radost relaxovat. Tohle jsou ty nejkrásnější z nich.

Nungwi 

Nemůžeme začít ničím jiným než tou pravděpodobně nejúžasnější pláží z celého ostrova. Vstoupit tady po jemném bílém písku do neuvěřitelně krásného modrého oceánu, to je zážitek na celý život. Na blízku je vždycky nějaký bar nebo restaurace, kde se občerstvíte, takže vám tu nebude nic chybět. Jen to množství místních prodejců může jednomu trošku vadit…

Nungwi Zanzibar
Nungwi je nejspíš nejkrásnější pláž celého Zanzibaru.
Zdroj:
Shutterstock

Kendwa 

Tahle dlouhá a široká pláž zaujímá na žebříčku těch nejúchvatnějších pláží na Zanzibaru hned druhé místo. A není divu – písek, který nepálí, a voda v tyrkysové barvě snad musí nadchnout každého. Pořádá se tu nejedna party a výhoda téhle pláže tkví i v tom, že se jí takřka netýká odliv a příliv.

Kendwa
Tuhle pláž ani za mák netrápí příliv a odliv.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kiwengwa

Bílý písek a pořádný odliv. Jestli chcete zkoumat svět pod hladinou, tuhle pláž si zamilujete. Hvězdice, mušle ani ježci tady nejsou žádnou výjimkou. A když dojde ke zmíněnému odlivu, můžete si tu udělat procházku tak daleko od zdejších obydlí, že vás pohltí až neuvěřitelný klid.

Kiwengwa Zanzibar
Písek, moře, klid a skvělé podmínky pro pozorování podvodního života. Tuhle pláž si jednoduše zamilujete.
Zdroj:
Shutterstock

Matemwe

Tahle pláž většinou láká na poklidnou atmosféru, protože turistů sem neproudí davy. Výhled na oceán a průzračná voda vás určitě dostane. 

Kizimkazi 

Tahle pláž patří k malé poklidné vesničce, již obývají domorodci a která byla do 17. století hlavním „městem“ Zanzibaru. Turisté se odsud ale spíš vydávají na pozorování delfínů, než aby se tu koupali. Během odlivu to totiž moc nejde a během přílivu pláž dočista mizí.

Bez zajímavosti není ani zdejší mešita Dimbani ze 12. století, jež patří k těm nejstarším ve východní části Afriky. 

Kizimkazi
Odsud se můžete jet podívat i na delfíny.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pwani Mchangani

Pláž Pwani Mchangani je jako stvořená pro všechny milovníky šnorchlování a potápění. Na východním pobřeží byste jen těžko hledali lepší zázemí pro koupání, objevování tajemství vodního světa a taky pro vodní sporty.

Michamwi

Pláž Michamwi najdete na výběžku na východním pobřeží Zanzibaru a nadchne vás, pokud chcete mít pláž víceméně pro sebe. Tady se vám to klidně může stát, při nejhorším potkáte pár podobně smýšlejících turistů. 

Pingwe 

Pingwe je bezesporu jedním z nejhezčích letovisek na Zanzibaru. Zdejší pláž je dlouhá několik kilometrů a místy je i 40 metrů široká. Před sluníčkem se tu schováte pod kokosové palmy a nemusíte tady jen relaxovat. Vyzkoušejte třeba některý z oblíbených vodních sportů! 

Úplnou ikonou téhle pláže je restaurace The Rock, která stojí sama na skále asi 30 metrů od břehu. Když je odliv, dostanete se na ni suchou nohou. 

Pingwe
Symbolem téhle pláže je restaurace na ostrůvku.
Zdroj:
Bigstockphoto

Paje

Nádherná dlouhá pláž s palmami je v kombinaci s tyrkysovou vodou naprosto nezapomenutelná. Navíc patří k těm klidnějším na ostrově, takže jestli netoužíte po velkém vzruchu, určitě si ji oblíbíte. Paje vyniká skvělými podmínkami pro kitesurfing, šnorchlování a potápění.

Paje
Chcete klid? Tady si ho nejspíš užijete!
Zdroj:
Bigstockphoto

Bwejuu 

Mezi nejlepší pláže Zanzibaru nemůžeme nezařadit pláž Bwejuu na jihovýchodním pobřeží. Bělostný písek a palmy nad hlavami jsou tu samozřejmostí a v téhle oblasti se nikdy nemůžete nudit. Když vás omrzí koupání, můžete vyzkoušet vodní sporty nebo se vydat na výlet s průvodcem – třeba do vesnice Bwejuu nebo do mangrovových lesů.

Bwejuu
Bwejuu je pláž jako stvořená pro vodní sporty.
Zdroj:
Bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

-6° 8' 8.628", 39° 21' 43.6392"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejkrásnější pláže Zanzibaru: zhmotněná dokonalost, na kterou nezapomenete