Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Moře uprostřed obýváku: Tohle jsou ty nejkrásnější karibské pláže, které vám nedají spát

Říká se, že cestování je jediným způsob, jak utratit peníze a stát se ještě bohatším. Pokud hledáte ideální místo pro trávení (pod)zimní dovolené, máme pro vás 10 karibských tipů!

Grace Bay, souostroví Turks a Caicos

Pláž Grace Bay souostroví Turks a Caicos
Pláž Grace Bay je součástí souostroví Turks a Caicos.
Zdroj:
Bigstockphoto

A začneme rovnou pořádnou bombou. Tou je kráska jménem Grace Bay, kterou najdete na ostrově Providenciales v souostroví Turks a Caicos. Pláž se podle známého cestovatelského portálu stala vůbec tou nejkrásnější a nejpopulárnější v Karibiku a to je z jednoho prostého důvodu – zdejší bílý písek, kontrastující s tyrkysovým mořem, vám jednoduše vezme dech.

Seven Mile Beach, Velký Kajman

Pláž Seven Mile, Grand Cayman
Bílý písek, palmy a průzračné moře – to je pláž Seven Mile na Kajmanských ostrovech.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pláž na Kajmanských ostrovech ve tvaru půlměsíce se stabilně už několik let drží na předních příčkách oblíbenosti. Pokrývá ji korálový písek a ideální je zejména pro milovníky nejrůznějších vodních sportů a aktivit. Potápění a šnorchl je v těchto místech jednoduše nezapomenutelný.

Eagle Beach, Aruba

Pláž Eagle Beach na Arubě
Nejkrásnější pláž Aruby nese název Eagle Beach.
Zdroj:
Bigstockphoto

Eagle Beach je bez nadsázky považována za nejkrásnější pláž Aruby. Několik kilometrů dlouhá písčitá pláž je obklopena luxusními hotelovými resorty, které nabízí svým klientům služby na vysoké úrovni, soukromí a hlavně všudypřítomný klid – pro tuto lokalitu tolik typický. Na pláži najdete i řadu možností aktivního sportovního vyžití.

Flamenco Beach, Portoriko

Pláž Flamenco v Portoriku
Tuhle krásku najdete na severním pobřeží ostrova Culebra v Portoriku
Zdroj:
Bigstockphoto

Tuhle krásku najdete na severním pobřeží ostrova Culebra v Portoriku. Hned na první pohled vás upoutá azurové moře, stejně jako kokosové palmy, o něž se opírá mírný vánek a vytváří tak jedinečný obraz dokonalé dovolené.

Varadero Beach, Kuba

Pláž Varadero Beach na Kubě
Stejnojmenné kubánské letovisko ukrývá jednu z nejkrásnějších pláží ostrova.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kuba ukrývá rovnou několik karibských skvostů. Jedním z nich je i proslulá Varadero Beach, která láká na mělké a velmi pozvolné vstupy do moře, stejně jako čistou vodou a snadnou dostupnost. Pláž si zamilují jak rodiny s dětmi, pro které jsou tady připraveny bohaté možnosti využití, tak i nadšení surfaři.

Bavaro Beach, Dominikánská republika

Pláž Bavaro v Dominikánské republice
Na proslulou Bavaro Beach míří nároční dovolenkáři i celebrity z celého světa.
Zdroj:
Bigstockphoto

Také Dominikánská republika se může pochlubit celou řadou okouzlujících tropických pláží. Jednou z nich je i proslulá Bavaro Beach, kterou si zamilovali nároční dovolenkáři i celebrity z celého světa. Několik kilometrů dlouhá Bavaro Beach je součástí luxusního letoviska Punta Cana, kde najdete i menší zoo a delfinárium.

Sirena Beach, Kuba

Pláž Sirena Beach na Kubě
Kuba se může pochlubit celou řadou okouzlujících pláží. Jednou z nich je i poměrně mladá a turistům ne tak úplně známá Sirena Beach.
Zdroj:
Bigstockphoto

Další z téměř tří set překrásných kubánských pláží nese název Sirena. Najdete ji na korálovém ostrově Cayo Largo a stejně jako její plážové „sestry“ vás tady přivítá běloskvoucí písek, který tvoří s okolním tyrkysovým mořem jedinečnou kombinaci.

Trunk Bay, Americké Panenské ostrovy

Zátoka Trunk Bay, Americké Panenské ostrovy
Zátoka Trunk Bay je součástí národního parku St. John.
Zdroj:
Bigstockphoto

Americké Panenské ostrovy se mohou pochlubit jedním z nejkrásnějších národních parků světa. Modří už vědí, že jde o proslulý park St. John, jehož součástí je i záliv Trunk Bay s pásem bílého písku. V kombinaci s tyrkysovou vodou jde o to vůbec nejfotogeničtější místo parku. Bohužel během hlavní sezóny bývá pláž poněkud přeplněná.

Macao Beach, Dominikánská republika

Pláž Macao v Dominikánské republice
Pláž Macao Beach najdete v provincii La Altagracia.
Zdroj:
Bigstockphoto

Veřejná pláž nacházející se v provincii La Altagracia ve východní části Dominikánské republiky je jednou z nejnavštěvovanějších v letovisku. Může za to jiskřivý bílý písek, který svou konzistencí připomíná hladkou mouku, stejně jako průzračné moře vyzývající k vodním hrátkám i adrenalinovému potápění.

Mudjin Harbor, Turks a Caicos

Pláž Mudjin Harbor, Turks a Caicos
Mudjin Harbor je v žebříčku nejkrásnějších pláží tak trochu nováček. Její divoká a nezkrotná povaha vám ale nedá spát.
Zdroj:
Bigstockphoto

Náš výčet nejkrásnějších karibských pláží opět skončíme na souostroví Turks a Caicos. Právě tady se nachází jedna méně známá pláž, která je v žebříčku známého cestovatelského portálu nadějným nováčkem. Jde o stejnojmennou krásku v Mudjin Harbor, která vás hned na první pohled upoutá svou nezkrotlou a divokou povahou.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

21° 47' 53.862", -72° 10' 34.1976"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Moře uprostřed obýváku: Tohle jsou ty nejkrásnější karibské pláže, které vám nedají spát