Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle jsou ty nejlepší chorvatské pláže, kam můžete bez plavek

Jsou pro vás plavky zbytečný luxus a rádi se koupete „na Adama“? Pokud milujete Chorvatsko, máme pro vás tipy, kde se téhle kratochvíli věnovat, aniž byste kohokoli pohoršovali.

Pláž Nugal, Makarská

Oficiálně jde o první a prozatím také jedinou nudapláž na Makarské, která si vás získá svou jedinečnou atmosférou, stejně jako průzračně čistou vodou a okolní zelení. Na pláž je maličko náročnější se dostat. Pokud ale překonáte dvoukilometrovou trasu borovicovým lesem, můžete se oddávat sladkému lenošení a relaxu. Jediným nedostatkem je skutečnost, že spousta návštěvníků pláže nerespektuje její povahu a odpočívá tady v plavkách.

Nugal Beach Chorvatsko
Nugal beach je vůbec první nudistickou pláží na Makarské. Její povahu ale řada turistů nerespektuje a odpočívá tady v plavkách.
Zdroj:
Bigstockphoto

Punta Eva, Rovinj

Další naturistická kráska je situovaná nedaleko konvekčního kempu Polari, cca 4 km od oblíbeného letoviska Rovinj. Punta Eva leží na poloostrůvku, jehož druhá polovina slouží ostatním (nenaturistickým) hostům kempu Polari. Počítejte s tím, že pláž není příliš vhodná pro menší děti nebo hůře pohyblivé osoby. Je totiž tvořená kameny s ostrými skalami porostlými bujnou vegetací.

Zelena Laguna, Poreč

Oblíbenou naturistickou pláž najdete v tzv. Bílé zátoce (Bijela uvala), 6 km jižně od Poreče. Je součástí konvenčního kempu Zelena laguna, jehož služby mohou návštěvníci zdarma využívat. Pláž je zčásti situovaná při okraji borovicového háje, takže tady najdete i chladivý stín. Zelena Laguna je volně přístupná a vstupné tady není vybíráno.

Zelena Laguna, Poreč
Pláž Zelena Laguna je součástí stejnojmenného kempu v oblíbeném letovisku Poreč.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kandarola, Rab

Další oblíbená naturistická pláž leží u městečka Ráb na stejnojmenném ostrově. Najdete ji na poloostrůvku Frkanj, naproti městečku přes zátoku sv. Fumije. Kilometr a půl dlouhou a převážně kamenitou pláž obklopují hotely Eva a Katarina a turistické městečko Suha Punta. Do Rábu se z pláže dostanete pohodlně loďkou.

Nevyšlo vám letos Chorvatsko? Nudistické pláže najdete i u nás!

Kažela, Medulin

Pláž Kažela je součástí stejnojmenného kempu, který kdysi býval částečně naturistický. Dnes je pro milovníky nudismu a vyznavače naturismu vyhrazena pouze oddělená pláž. Společně s kempem ji najdete asi 2 km od Medulinu a 10 km jihovýchodně od Puly.

Zajímavostí tohoto chorvatského skvostu je i o to, že pláž je součástí chráněného Medulinského zálivu a částečně zalesněného poloostrůvku Kašteja. Kažela nabízí ideální podmínky pro vodní sporty (např. potápění a rybolov) a výhodná je i blízkost Medulinu, jakožto velkého sportovního a zábavního střediska.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

45° 50' 7.1772", 15° 58' 38.532"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tohle jsou ty nejlepší chorvatské pláže, kam můžete bez plavek