Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Tohle jsou nejkrásnější ostrovy planety: Některé máme za humny, za jinými musíme na druhý konec světa

Naše planeta je okouzlujícím místem. Místem, které ukrývá nejedno tajemství. Vydejte se s námi na malou virtuální prohlídku nejkrásnějších ostrovů světa!

Bali, Indonésie

Tropický ostrov, který se nachází takřka na rovníku, je proslulý nejen svou panensky krásnou přírodou, ale taky milými, vstřícnými a usměvavými lidmi. Najdete tady tropické, divoké i pohádkové pláže. Řadu z nich označily známé cestovatelské portály a sociální sítě (například Instagram) za nejkrásnější na celém světě.

Ostrov Bali, Indonésie
Jeden z nejkrásnějších indonéských ostrovů je nepochybně Bali – „insta friendly“ ostrov plný usměvavých lidí a rýžových obětinek.
Zdroj:
bigstockphoto

Maui, Havaj

Maui je druhý největší z osmi hlavních Havajských ostrovů, které se nacházejí v severovýchodní části Tichého oceánu. Cesta sem vám sice zabere několik (desítek) hodin, úvodní martyrium se nicméně vyplatí. Hned jak vyjdete z letiště v Kahului, uvědomíte si, že jste v ráji. Tam, kde by chtěl být každý. Celoročně příjemné klima se tady snoubí s rozbouřeným oceánem, který nabízí ideální podmínky pro šnorchlování i další vodní sporty. Nechybí ani bohatá fauna a flóra, kouzelné pláže i lávové pole.

Ostrov Maui, Havaj
Ostrov Maui láká na obří skaliska i překrásné pláže. Jednou z nich je třeba Ka'anapali Beach s úctyhodnou délkou tři kilometry.
Zdroj:
bigstockphoto

Korsika, Francie

Hornatá Korsika je doslova jako stvořená pro milovníky turismu a adrenalinových výšlapů. Ostrov plný zelených kaštanovníků, borovic i dubů, divokých řek, dramatických vodopádů i jezer, láká i na malebné pláže, vyhlášenou gastronomii a nezapomenutelné zážitky. Vzhledem k reliéfu ostrova a drsným horským podmínkám patří Korsika k oblastem s nejmenším zalidněním. Pokud proto hledáte ostrov, který nebude ani během hlavní turistické sezóny přeplněný nadšenými návštěvníky, je Korsika jasnou volbou.

Ostrov Korsika, Francie
Korsika je „tak trochu“ jiná Francie. Ostatně během návštěvy se o tom přesvědčíte sami.
Zdroj:
bigstockphoto

Mauricius, Mauricius

Mark Twain kdysi prohlásil: „Mauricius byl vytvořen jako první a až potom vzniklo nebe tak, že bylo okopírováno od Mauricia.“ A my mu musíme dát za pravdu. Tropický ostrov, vystupující z Indického oceánu, leží východně od Madagaskaru a je dvakrát větší než Hong Kong. Na druhou stranu má však jen milion obyvatel. Na co se tady můžete těšit? Na celoročně příjemné klima, malebné pláže, ale i takové raritky, jakými je třeba „podzemní vodopád“ nebo posvátná země hrající barvami duhy.

Mauricius
Ostrov Mauricius ukrývá nejedno tajemství. Je jím třeba „podmořský vodopád“ nebo půda, která hraje všemi barvami duhy.
Zdroj:
bigstockphoto

Fernando de Noronha, Brazílie

Věděli jste, že pláže ostrova Fernando de Noronha, položeného v Atlantském oceánu 350 kilometrů od pobřeží Brazílie, se pravidelně umisťují v žebříčcích nejlepších přímořských destinací světa? Skutečně! Kousky země, které omývá oceán, lákají ke sladkému nicnedělání a vodním sportům. Zdejší vody jsou navíc tak průzračné, že jimi často pohodlně prohlédnete až do hloubky 50 metrů!

Ostrov Fernando de Noronha, Brazílie
Fernando de Noronha se může pochlubit několika okouzlujícími plážemi, které se pravidelně umisťují v žebříčcích nejkrásnějších pláží světa.
Zdroj:
bigstockphoto

Lefkada, Řecko

Jedním z řeckých klenotů je i ostrov Lefkada. Ten je součástí Jónských ostrovů a rozkládá se na ploše 356 km². Celých 117 kilometrů ostrova pokrývají pláže rozmanitých barev i druhů. Mezi skvosty jistě patří pláž Egremni, Milos nebo Porto Katsiki, která se pravidelně umisťuje v žebříčcích hodnocení o nejlepší pláže světa. Kromě okouzlujících pláží vás tady ale příjemně překvapí i bohatá flóra a skvělá kuchyně, která je pro Řecko typická.

Ostrov Lefkada, Řecko
Řeckou Lefkadu máme skoro „za humny“. Těšit vás tady budou nádherné pláže i kouzelná příroda.
Zdroj:
bigstockphoto

Capri, Itálie

Ostrov Capri, kterému se mimochodem přezdívá i Modrý ostrov, najdete jihozápadně od Sorrenta. Pokud sem budete mířit v hlavní sezóně, počítejte s tím, že tenhle kouzelný kousek ráje bude poměrně přeplněný. Spousta turistů a cestovatelů totiž touží vidět zdejší Modré jeskyně, exkluzivní pláže, ale taky památky, náměstíčka, ale i malé typické kavárničky, ve kterých servírují vyhlášenou kávu, ale i osvěžující nápoj jménem Limoncello.

Ostrov Capri, Itálie
Na tenhle ostrov míří kromě turistů a cestovatelů z celého světa i vysoce postavení státníci a známé celebrity.
Zdroj:
bigstockphoto

Palawan, Filipíny

Palawan je největším ostrovem stejnojmenné provincie a najdete ho mezi Jihočínským a Suluským mořem, západně od souostroví Visayas. Mnozí považují ostrov za jeden z nejkrásnějších a nejčistších na světě. Korálové útesy Tubataha, které se na Palawanu nacházejí, byly dokonce vyhlášeny národním parkem a jsou zapsány v seznamu UNESCO. Ostrovem protéká nejdelší známá podzemní řeka, která ústí přímo do moře. Nejkrásnější pláže pak najdete ve vesnici El Nido, kde si můžete vyzkoušet šnorchlování, potápění, projížďky na vodním skútru či jízdu na kajaku.

Ostrov Palawan, Filipíny
Palawan vás dostane svou tropickou krásou a kilometry kouzelných pláží.
Zdroj:
bigstockphoto

La Digue, Seychely

Souostroví Seychely je krásné samo o sobě. Navíc se říká, že každý seychelský ostrov má své vlastní kouzlo a je něčím originální. Jedním z nejkouzelnějších je nepochybně La Digue, kam se dostanete pouze lodí z Praslinu. Co je na tomhle kousku země tak úžasného? Nepochybně to, že se mu stále daří unikat turistickému ruchu. Jako místní doprava tu slouží především volský potah a jízdní kolo. Mezi největší lákadla ostrova patří nepochybně zdejší pláže (např. Grand Anse, Anse Source d´Argent, Petite Anse a Anse Cocos), rezervace L ´Union Estate nebo městečko La Passe, kde najdete řadu obchůdků s potravinami i suvenýry z kokosového dřeva.

Ostrov La Digue, Seychely
Na seychelský ostrov La Digue se dostanete za patnáct minut lodí z vedlejšího Praslinu.
Zdroj:
bigstockphoto

Kefalonie, Řecko

Další řecký skvost vás dostane svou unikátní povahou a jedinečnou atmosférou. Pokud hledáte divoký a hornatý ostrov, je Kefalonie doslova jako stvořená pro vaši budoucí návštěvu. Nouze tu není o kouzelné pláže, které hrají všemi barvami – od té bílé až po červenou nebo žlutou (např. Myrtos, Petani, Xi), hory, travnatá údolí, krápníkové jeskyně i podzemní jezera. Málokdo taky tuší, že se právě na tomhle řeckém ostrově natáčel snímek Mandolína kapitána Corelliho, který je založený na skutečných událostech.

Ostrov Kefalonie, Řecko
Ostrov Kefalonie nezapře svou divokou krásu a povahu.
Zdroj:
bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

-8° 18' 47.5586", 115° 6' 15.899"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tohle jsou nejkrásnější ostrovy planety: Některé máme za humny, za jinými musíme na druhý konec světa