Přejít k hlavnímu obsahu

Obří borovicová ruka láká na Yogyakartu lovce netradičních selfie

Pokud byste hledali Yogyakartu, najdete ji na Jávě. Je synonymem klasické javánské kultury a tradičních řemesel, z nichž zřejmě to nejznámější je batika. Kromě toho, že jde o jednu z indonéských provincií, stejný název má také její hlavní město, kde žije zhruba 3,5 milionu lidí na ploše 3 186 km².

Kromě tradičních řemesel a starodávné kultury je ovšem Yogyakarta známá také pro své přenádherné a tajemné lesy. Obyčejné stromy byste tady hledali pouze stěží. Tady se příroda s pomocí člověka parádně vyznamenala. Ostatně, posuďte sami.

Když hovoříme o lesích na Yogyakartě, rozhodně si pod nimi nepředstavujte nudné smíšené lesíky, kam si zajdete čas od času na houby. Tady příroda opravdu na ničem nešetřila. Pokud jste už někdy do těchto končin cestovali, pak si možná vybavíte piniový les Mangunan nebo vrchol Becici, který je známým turistickým lákadlem a v minulých letech jej navštívil třeba i tehdejší prezident Obama.

Pengger Pine Forest
Les je oblíbeným cílem turistů z celého světa. A ti tu klidně i meditují.
Zdroj:
Shutterstock

Dalším lákadlem a místem, ideálním pro odpočinek, poznávaní a relaxaci je borovicový les Pengger (Pengger Pine Forest). Doslova na každém kroku vás tady čeká unikát doplněný o jedinečnou vůni pryskyřice. V některých místech je les poněkud pochmurnější kvůli vysokým korunám stromů, které zde propouštějí světlo jen výjimečně.

Zajímavostí a turistickým lákadlem jsou okouzlující vyhlídky a odpočívadla, která jinde na světě nenajdete. Proto si les oblíbili lovci atraktivních selfie snímků. Připadat si tu možná budete jako ve světě tajemného Stromovouse – postavy z legendárních románů J. R. R. Tolkiena. Odpočinout si můžete například v lůně obří dlaně nebo ve schovce, která nápadně připomíná motýlí kokon. Snímky, které v těchto místech vznikají, jsou jednoduše úchvatné.

Zdroj

 
 

Místo

-7° 52' 15.1932", 110° 27' 35.118"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Obří borovicová ruka láká na Yogyakartu lovce netradičních selfie