Přejít k hlavnímu obsahu

Žluté vlaky letos do Chorvatska nevyjedou. Přednost dostalo spojení na Ukrajinu

Po dobu čtyř let vyráželi turisté z Česka k Jadranu žlutými vlaky známého přepravce. Letos ale mají smůlu. Vlaky do Chorvatska totiž nevyjedou.

Důvodem je nejen to, že šlo o jednu z nejdelších vlakových linek v Evropě, která s sebou nesla rizika zpoždění, ale také to, že se majitel společnosti rozhodl namísto sezónních vlaků vypravovat celoroční spoje z Prahy na Ukrajinu

Do Chorvatska vlakem jsme mohli od roku 2020

Dopravce zahájil provoz vlaků k Jadranu v létě 2020. Minulý rok však omezil spojení k Jadranu na třikrát týdně během sezóny a navíc zrušil trasu do chorvatského Splitu. Byla tak jen otázka času, kdy dostane linka do Chorvatska definitivní „STOPku“. 

Nové spojení se západní Ukrajinou

Na linky směr Lvov, Kyjev, Charkov a další nyní společnost nasadí právě ty vozy, které v létě jezdily do Chorvatska. Zároveň chce otevřít spojení do Čopu – města v okrese Užhorod v jihozápadním cípu Zakarpatské oblasti na západní Ukrajině

Carsharing: jak funguje sdílení auta a kdy se vyplatí

Do Chorvatska letos pojedou posílené autobusové spoje 

I když žluté vlaky letos na Jadran nepojedou, se známou společností se do Chorvatska přesto můžete dostat. A to novými autobusy s uspořádáním sedadel ve stylu dva plus jedna s profesionálním kávovarem a kávou zdarma.

Ty budou navíc posílené o páteční spoj, takže bude autobusová linka na trase Praha–Split během letních prázdnin provozována denně. V měsících červen a září bude fungovat třikrát týdně, a to v úterý, pátek a v neděli. 

Na cestu zpátky do Česka se autobusy z Chorvatska vydají vždy v pondělí, ve středu a v sobotu. Cena za jednosměrnou jízdenku z Prahy do Splitu startuje na 999 Kč.

Použité zdroje:

  • zdopravy.cz/regiojet-konci-s-vlaky-do-chorvatska-prednost-dostane-spojeni-na-ukrajinu-191059/
  • cc.cz/zlute-vlaky-do-chorvatska-letos-nevyjedou-regiojet-s-nimi-posili-spoje-na-ukrajinu/
  • tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/537656-dopravce-zrusil-letni-vlaky-na-jadran-muzete-s-nimi-ale-jet-na-ukrajinu
 
 

Místo

43° 30' 54.9519", 16° 26' 40.1844"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Žluté vlaky letos do Chorvatska nevyjedou. Přednost dostalo spojení na Ukrajinu