Přejít k hlavnímu obsahu

Některé půjčky se vyplácejí přímo na ruku

Bankovní účet je při vyřizování úvěrů většinou nezbytný. Existují ale i výjimky, kdy dostanete peníze přímo na ruku. A to u jednorázové půjčky.

Pokud se rozhodnete požádat o úvěr, máte dvě základní možnosti výběru z hlediska poskytovatelů. Bankovní instituce je jistota, u které víte, že nehrozí nějaké kličky, které by vás mohly zavést později do slepé uličky. Ale i v tomto případě si pečlivě prostudujte smlouvu a zeptejte se na vše, co je vám i jen trochu nejasné. 

  • Hypoteční kalkulačka vám sice prozradí první údaje pro lepší orientaci, ale neodpoví vám na otázky, které se týkají situace, kdy nebudete moci splácet a budete potřebovat odložit splátky. 
  • U některých finančních produktů lze tuto možnost zanést přímo do smlouvy.

I přesto, že ji nemusíte po celou dobu splácení využít, je to doplněk, díky kterému nebudete mít tolik obav z budoucnosti. 

Většina finančních produktů je vázána na bankovní účet. Což znamená, že peníze nedostanete na ruku, ale přijdou vám na vaše konto. Existují ale i takové úvěry, u nichž si můžete vyzvednout peníze v hotovosti. Patří sem většinou úvěry typu rychlá půjčka. Stačí se domluvit s poskytovatelem a poté si vyzvednout hotovost na určeném místě. Tuto možnost nabízejí většinou nebankovní poskytovatelé. 

Nebankovních půjček je celá řada

Nebankovní půjčka je velice široký pojem. Můžete si vyřídit jednorázovou pomoc v řádu několika stokorun anebo využít úvěr ve výši několika set tisíc korun. Jestliže máte záznamy v registrech dlužníků, pak je pro vás nejvhodnější půjčka bez registru

Počítejte ale s tím, že čím větší ekonomické „hříchy“ z minulosti máte, tím vyšší bude úroková sazba. 

Před rozhodnutím vzít si další úvěr je tedy rozhodně na místě vše pečlivě promyslet. Rozhodně se nedoporučuje brát si další úvěr pro umoření stávajícího. Tento systém by rozhodně nefungoval a dostali byste se tak do začarovaného kruhu, který v mnoha případech končí pro dlužníka tím, že jednoho dne dostane exekuční příkaz. A k tomuto bodu se jistě nikdo z nás dopracovat nechce.    

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Některé půjčky se vyplácejí přímo na ruku