Přejít k hlavnímu obsahu

Nejkrásnější pláže Tuniska: Zláká vás mauricijská exotika nebo sedmá nejhezčí pláž světa?

Tunisko je vyhlášené pro své luxusní sítě hotelů, dlouhou sezónu, ale především okouzlující písčité pláže. Ty nejkrásnější z nich vám představíme na následujících řádcích.

Pláž Mahdia

Oblíbené letovisko Mahdia se může pochlubit nekonečnou pláží. Alespoň tak jí přezdívají ti, kteří měli tu čest tady strávit několik hodin, v tom lepším případě i dní. Pláž je obklopena luxusními hotelovými resorty a zčásti je proto organizovaná a udržovaná. Její povrch tvoří bílý písek a spousta vyplavených mušlí.

Mahdia Beach
Určitě se vyplatí počkat si na západ slunce. Na plážích má totiž jedinečné kouzlo.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pláž El Hawaria

El Hawaria turisté příliš neznají. V jejím okolí totiž nejsou žádná turistická lákadla ani významné památky. To může být ale výhodou pro ty, kteří hledají klid a poloprázdnou pláž určenou k ničím nerušené relaxaci. Další výhodou této pláže je i skutečnost, že zdejší vody nejsou plné řas, jako v případě jiných, mnohem „profláknutějších“ pláží.

Pláž v letovisku Hammamet

Jednou z nejvybavenějších a nejoblíbenějších pláží je jistě pláž v letovisku Hammamet. Místní pláž má na délku 14 kilometrů a táhne se podél východního pobřeží Tuniska. Pokud se projdete až na její konec, dorazíte do městu Nabeul. Výhodou této pláže je i přítomnost zeleně, která na ni vrhá chladivý stín.

Hammamet pláž
Hammamet je jedním z nejoblíbenějších tuniských letovisek. A stejně oblíbená je i zdejší pláž.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pláž Sidi Mahrez

Tuhle pláž najdete na oblíbeném ostrově Djerba, který stejně jako pevninské Tunisko, omývá Středozemní moře. Sidi Mahrez je po právu nejoblíbenější pláží ostrova a to zejména pro svůj jemný bílý písek a velikost. Jde totiž o nejrozsáhlejší turistickou zónu na pobřeží, lemovanou palmami a nespočtem luxusních hotelů vyhlášených řetězců.

Pláž Sidi Yati

Další pláž, kterou najdete na ostrově Djerba, se rozkládá na severovýchodním pobřeží. Na širokou a písčitou Sidi Yati dohlíží maják Taguermess, který patří k neodmyslitelným symbolům Djerby. Postaven byl v 19. století, měří 75 metrů a nese barvy tuniské vlajky.

Djerba pláž
Také Djerba, která náleží k Tunisku, se může pochlubit celou řadou překrásných pláží.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pláž El Mansoura

Pláž El Mansoura najdete v Kelibii. Že je vám její název tak trochu povědomý? Není divu, jde totiž o sedmou nejkrásnější pláž světa! Pokrývá ji jemný bílý písek, který omývá tyrkysové moře. Mnozí cestovatelé tuhle krásku dokonce přirovnávají k plážím na exotickém ostrově Mauricius.

Pláž Raf Raf

Pláž Raf Raf si musíte doopravdy zasloužit. Dostanete se k ní totiž pouze cestou v horách. S postupným sestupem vám bude odhalovat svoji jedinečnou krásu a malebnost. Díky jemnému písku a velmi pozvolnému vstupu do vody je vhodná také pro rodiny s dětmi. Na pláži se můžete projet na koni či velbloudovi a dokonce si tady můžete vyzkoušet některý z vodních sportů.

 
 

Místo

34° 1' 9.2892", 9° 27' 46.5408"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejkrásnější pláže Tuniska: Zláká vás mauricijská exotika nebo sedmá nejhezčí pláž světa?