Přejít k hlavnímu obsahu

Kam na dovolenou na konci prázdnin? Jsou lokality, které nezklamou

Ačkoliv se konec léta nezadržitelně blíží, rozhodně to neznamená, že by končila i sezóna dovolených. Je sice pravdou, že první zářijové dny již v mnoha chorvatských nebo italských destinacích nebudou to pravé, ale rozhodně daná místa nejsou ta jediná, kam ještě lze vyrazit.

Začátek září je pro výběr dovolené navíc ta nejlepší doba z hlediska úspor. V tomto směru využijte last minute, díky kterým lze ušetřit i několik desítek procent. A dané uspořené peníze můžete využít třeba jako bohatší kapesné v samotné destinaci.

Nebo si můžete s ohledem na váš rozpočet dopřát i mnohem luxusnější ubytování, či luxusnější lokality. Pozor pouze na to, aby příliš nízká cena nebyla znakem nekvalitního hotelu, nebo samotného místa. Při výběru je tak správné dbát i na zkušenosti ostatních.

Kam je vhodné na konci prázdnin vyrazit?

Destinací, kam je možné vyrazit, je rozhodně stále ještě dost. Ideálním vodítkem je logicky jejich poloha, jelikož čím jižněji, tím lépe. Rozhodně nezklame sever Afriky, a to země jako Egypt, popřípadě i neméně oblíbené Tunisko.

Podobně z hlediska teplot ale boduje i Turecko, především ve své jižní části, v oblasti Turecké riviéry. A jelikož tato země leží i poblíž Řecka, některé jeho jižnější oblasti dokážou i v září nabídnout teploty přesahující třicítku.

A aby byla dovolená skutečně bez problémů, a měli jste na výběr z mnoha destinací a hotelů, určitě zvolte web tiptravel.cz, který plně uspokojí i toho nejnáročnějšího cestovatele. A to ať už jede na dovolenou sám, s partou přátel, v páru, nebo třeba s rodinou. Podle toho je logicky vhodné vybírat i správný hotel, který by měl být buď blízko centra, na odlehlejším místě, nebo třeba blízko nejkrásnějších pláží s pozvolným vstupem do vody.

Náš tip? Rozhodně Tunisko

Jednou ze zemí, kterou jsme zmínili, je i Tunisko. Země, která nadchne nejenom mnoha historickými krásami, ale hlavně písčitými plážemi, nebo dokonale průzračným mořem. Pokud už doporučujeme dovolenou v Tunisku, tak rozhodně ve vyhlášených lokalitách, jako je Hammamet, nebo Sousse. Tedy ve dvou velkých tuniských městech, které vám tak nabídnou i mnoho zážitků s ohledem na poznání místní kultury, nebo nočního života. To vše v zemi, která je vzdálená pouze dvě hodiny letu.

Zmíněné destinace ale nejsou jediné možnosti. Z hlediska skvělé dostupnosti z letiště se přímo nabízí také poměrně živá lokalita Monastir, nebo o něco klidnější část, nazývaná jako Monastir – Skanes, která už leží několik kilometrů od centra města. Co je však na Tunisku také velmi zajímavé, to jsou i uměle vytvořená města za účelem turistického ruchu. Mezi hlavní patří Yasmine Hammamet, nebo Port el Kantaoui. Obě poblíž výše uvedených největších měst v Tunisku.

 
 

Místo

0°, 0°
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam na dovolenou na konci prázdnin? Jsou lokality, které nezklamou