Přejít k hlavnímu obsahu

Co sbalit dítěti do školy v přírodě?

Začal nám nový školní rok, a pokud půjde vše dobře, pravděpodobně si od své ratolesti budete moci odpočinout, až pojede do školy v přírodě. Co jí ale zabalit s sebou?

Pro některého rodiče trauma, pro jiného národní svátek a radost – dítě odjíždí do školy v přírodě. A zatímco jedni rodiče trnou, jak jen to bez svého miláčka zvládnou, jiní už plánují vymalování bytu, wellness víkend a pařbu jako zamlada. Nicméně aby ale dítěti nic nechybělo, pojďme se podívat na to, co většinou učitelé doporučují jako „povinnou výbavu“.

Co by si sbalila vaše ratolest?

Kdybyste se zeptali svého dítěte, co si chce sbalit, u nejmenších by převládaly hračky, u starších mobil, tablet, počítač, sluchátka, plná verze Spotify, neomezená data a zaplacený Netflix. Sportovci by zabalili míč, tenisovou raketu, tenisky nebo dětské kopačky, a pár triček. Mladé dámy by sbalily celý svůj toaletní stolek, všechny šminky, opět mobil a nejhezčí oblečení. A mohli byste se také setkat s tím, že by vám vaše dítě řeklo, že mu stačí mobil a vaše kreditka, a ono už si nějak poradí.

Nicméně takhle zabalené zavazadlo by asi neobstálo ve chvíli, kdy by vaše ratolest zmokla, nebo měla za sebou turistický výšlap v chladném počasí. Proto většina škol dodává rodičům seznam věcí, které by neměly v zavazadle dítěte chybět. Což občas způsobuje rodičům komplikace, protože se jedná o vybavení, kterým třeba doma vůbec nedisponujete.

Co by zabalili učitelé?

Tady bude seznam mnohem delší, a také dělá rodičům nejvíc vrásek. Většinu z věcí totiž nemáte, a ani už jinak, než na školu v přírodě většinou neupotřebíte. A co do seznamu tedy patří?

Turistická obuv – ideálně nepromokavá, holínky, teplejší obuv – i v letních měsících bývají po ránu v horách jen 4 °C, normální ponožky, teplejší ponožky, tepláky, zateplené kalhoty, punčocháče, plavky, spodní prádlo, trika, mikiny, svetr, šusťáková bunda, teplá bunda, pláštěnka, kšiltovka, slabší čepice, pyžamo.

A tím seznam nekončí, zatím máme za sebou jen doporučené oblečení. Co je na něm dál? Batůžek na výlety, plastová láhev na pití, lůj na rty, krém na opalování, repelent proti hmyzu, kapesníčky, toaletní papír, igelitové sáčky, kartáček, pasta, mýdlo, žínka, osuška, ručník, pytel na špinavé prádlo, baterka, blok + psací potřeby, pastelky a léky se seznamem, dávkováním a podpisem zákonného zástupce.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Co sbalit dítěti do školy v přírodě?