Přejít k hlavnímu obsahu

Když za zážitky, tak na Moravu! ANNOVINO: vinařství jako centrum gastronomie i populární turistický cíl

Myšlenka vytvořit v atraktivním prostředí Lednicko-valtického areálu vinařství evropského formátu vznikla v hlavách spoluzakladatelů rodinného Vinařství Lednice Annovino Romana Žďárského a Jindřicha Soboty před 30 lety. Letos dostal jejich sen konečně reálnou podobu. V blízkosti proslulého lednického zámku či minaretu vznikl jeden z nejzajímavějších vinařských cílů u nás. 

Vinařství Annovino je místem, kde najdou milovníci lahodného moku a vinařské turistiky vše, po čem jejich srdce touží - návštěvnické centrum, zážitkové programy pro celou rodinu, výtečná tichá nebo šumivá vína, stejně jako čím dál víc oblíbený burčák z místních vinic. 

Annovino je unikátní propojení rodinného kapitálu s vinařskými aktivitami Mendelovy univerzity a vinařským odkazem šlechtického rodu Lichtenštejnů. Dá se říci, že Jindřich Sobota a Roman Žďárský obnovili lednickou vinařskou tradici. Kromě kvalitních a oceňovaných vín se mohou pochlubit i řadou patentů. K nim patří např. burčákomaty - přístroje pro prodej zachlazených burčáků v kvalitě jako od vinaře.

Annovino 2
Zdroj:
annovino.cz

Jedinečný charakter dodávají lednickým vínům zdejší tratě se zvýšeným obsahem vápníku. I díky tomu jsou často oceňována u nás i v zahraničí. Vinařství se zaměřuje na odrůdy Rulandské šedé, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Rulandské modré a bílé, Sauvignon, Hibernal a Pálavu. Specialitou je tradiční višňové víno „Lednické Višňové“ nebo medové Honey`s. 

Návštěvnické centrum, vinařství i výlety – Annovino nabízí nekonečné zážitky pro celou rodinu i firemní klientelu

Architektonicky zajímavá budova návštěvnického centra budova je postavena z místního mušličkového vápence tvořeného zkamenělinami. Největší budova tohoto druhu u nás je zapsaná v knize Českých rekordů, stejně tak jako největší soubor unikátního dřevěného nábytku vytvořeného ze starých vinných sudů. Centrum nabízí prohlídky vinařství, ochutnávky vín a příjemné posezení. Milovníci dávné historie ocení expozici zkamenělin a vinařské historie, která vznikla Regionálním muzeem Mikulov.

Ojedinělým prostorem je také Valtické podzemí, nejnavštěvovanější vinařský turistický cíl na Moravě, oceněný prestižním titulem TOP vinařský cíl České republiky. Pokud rádi poznáváte kvalitní víno a potrpíte si na nejrůznější zážitky, pak jste na správném místě! 

Annovino 3
Zdroj:
annovino.cz

Zahrada Evoluce v sobě spojuje dva významné stavební prvky – kámen a dřevo. Kamenem je většinou místní mušličkový vápenec, pocházející i z vinohradů jako symbol unikátního terroir prehistorických moří a významný prvek určující kvalitu a osobitost lednických vín. Zahrada Evoluce poskytne návštěvníkům ideální místo pro odpočinek, pikniky s lahví Annovina i občerstvením.

Díky poloze u jednoho z ramen řeky Dyje mohli majitelé nabídnout jedinečný zážitek v podobě plavby po „Moravské Amazonce“ vedoucí půvabnou lužní krajinou. Na zpáteční cestě do vinařství lze využít oblíbené koloběžky. 

www.annovino.cz

 
 

Místo

48° 48' 1.854", 16° 47' 26.5776"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Když za zážitky, tak na Moravu! ANNOVINO: vinařství jako centrum gastronomie i populární turistický cíl