Přejít k hlavnímu obsahu

Ekvádor – Co tato zajímavá země nabízí?

Ekvádor je bezpochyby exotickou destinací, která se vám stane výzvou především v okamžiku, kdy toužíte po poznávání a dobrodružství. Země Jižní Ameriky, s níž se pojí řada úchvatných míst.

Chcete své cestování posunout na trochu vyšší úroveň a vyrazit do některé ze vzdálenějších zemí? Pak je Ekvádor tou správnou volbou. Destinace, kde můžete poznávat ruch velkoměst, ale i kouzlo koloniálních městeček. S tím vším se pojí vzdálená historie, divoká příroda a spousta adrenalinu.

Záživná dovolená v Ekvádoru

Ekvádor je zemí ležící u Tichého oceánu, takže můžete spojit podmořský svět přímořských letovisek s dech beroucím vnitrozemím. Pokud do Ekvádoru letíte poprvé, určitě se vyplatí navštívit hlavní metropoli Quito, která toho nabízí více než dost.

  • Klášter sv. Augustína
  • Náměstí nezávislosti
  • Socha Panny u Quita
  • Ciudad Mitad del Mundo

V hlavním městě samozřejmě neskončíte. To se naopak stane vaším pomyslným odrazovým můstkem. Odtud můžete směřovat třeba do města Otavalo nebo Cuenca. Tohle všechno jsou místa, kde budete obdivovat hlavně tamní architekturu a dobovost některých oblastí. O tom vypovídá třeba město Vilcabamba a malebné městečko Papallacta.

Ekvádor 2 PR
Zdroj:
Pixabay

Přírodní zajímavosti Ekvádoru

Krásná dovolená v Ekvádoru pochopitelně není jen o městech, ale také o přírodě. Ta v této destinaci sehrává zásadní roli. Ať už se vypravíte jakýmkoliv směrem, vždy budete ohromeni. Dokazuje to kupříkladu Národní park Sangay, kde můžete pozorovat spoustu živočichů. V podobném duchu pak lze pokračovat.

  • Činná sopka Cotopaxi
  • Laguna Quilotoa
  • Vyhaslá sopka Chimborazo
  • Národní park Machalilla

Jestliže vám tohle všechno bude málo, potom neotálejte a pokračujte do dalších vyhlášených lokalit Ekvádoru. Tato země je velkým lákadlem i pro svoji amazonskou přírodu. Tu spatříte v Národním parku Yasumí a na mnoha jiných místech.

Okuste ryzost Galapág

Ekvádor, to jsou i některá přilehlá území, mezi něž patří rozhodně Galapágy. Ekvádorské souostroví skládající se z dvaceti jedna sopečných ostrovů, kde na vás čeká spousta krásného. Při návštěvě Ekvádoru se rozhodně vyplatí navštívit i toto místo. Příroda zde stvořila spoustu úchvatných dominant.

  • Kráter Los Gemelos
  • Tunel nekonečné lásky
  • Pás Miconia
  • Vegetace South Plaza

Galapágy se pyšní i vyhlášenou pláží Tortuga Bay. Když nebudete zrovna relaxovat a odpočívat, můžete směřovat k některým přírodním sopkám, jakými jsou Volcan Ecuador a Volcan de Azufre. Nezapomínejte ani na kamennou hlavu Floreana a oblast Las Grietas. Výlety lodí jsou realizovány na jednotlivé ostrovy, takže každý dovolenou v Ekvádoru přizpůsobí svým potřebám. Tuhle zemi si mimochodem zamilujete i pro její vynikající gastronomii a samozřejmě výjimečný kulturní zážitek spojený s tradicemi a zábavou. Ekvádor, potažmo Galapágy a jejich největší město Puerto Ayora si vás získají.

Ekvádor 2 PR
Zdroj:
Pixabay

Výhodný zájezd do Ekvádoru

Pokud hledáte inspiraci pro výjimečnou dovolenou v Ekvádoru, navštivte cestovatelský portál cKlub.cz. Jeho obsah tvoří nejenom zájezdy do Ekvádoru, ale hlavně spousta hodnotných informací. Jsou to praktické rady a průvodce jednotlivými destinacemi světa, kde pochopitelně nechybí ani Ekvádor. Vhod vám přijdou údaje o očkování, měně, počasí i bezpečnosti. A to je pouhý začátek.

  • Blogy a cestopisy
  • Diskuzní fóra
  • Fotogalerie

Vše podstatné na jednom místě, přesně tak by šel charakterizovat projekt cKlub.cz. Právě s pomocí něho budete schopni sestavit unikátní itinerář pro svoji nezapomenutelnou cestu do Ekvádoru. A věřte, že příprava se rozhodně vyplatí. Přece jenom jde o vzdálenější destinaci a k poznávání, zábavě a dobrodružství budete chtít využít každý volný čas.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ekvádor – Co tato zajímavá země nabízí?