Přejít k hlavnímu obsahu

Užijte si Velikonoce netradičně u našich německých a rakouských sousedů

Čtyři dny volna je potřeba si náležitě užít. A kdy jindy si je můžete beztrestně vychutnat než na Velikonoce? Pokud vás nebaví sedět doma a donekonečna otevírat koledníkům pod parou, máme pro vás několik tipů na Velikonoce v zahraničí. Velikonoční tradice se totiž nedodržují jenom u nás, ale také u našich německých a rakouských sousedů. Kam vyrazit?

Velikonoce v Rakousku

 

Pokud si chcete vychutnat Velikonoce v ryzí podobě, zamiřte do rakouské metropole Vídně. Prakticky na každém větším náměstí na vás čekají tradiční trhy, kde je možné pozorovat řemeslníky a ochutnat sezónní speciality.

V žádném případě nevynechejte trhy před zámkem Schönbrunn. Těšit se můžete na bohatou květinovou výzdobu, ukázky tradičních rukodělných řemesel, výrobky ze dřeva i keramiky a kulinářské delikatesy z celého Rakouska. Chybět samozřejmě nebude ani bohatý program pro děti.

Opravdové vajíčkové šílenství pak zažijete na trzích ve Freyungu. Na jednom místě tady budete moct obdivovat více než 40 000 vajec a různě zdobených kraslic. Naučit se můžete několik technik zdobení anebo si některé z vystavených kousků zakoupit.

Slavit se bude ale i v zábavním parku Prater. Kromě nespočtu atrakcí si tady užijete program s živou hudbou, divadelní i kouzelnická představení a chybět nebude ani tradiční velikonoční průvod. Na jednotlivých trzích můžete ochutnat též tradiční vídeňské speciality, mezi které patří třeba Osterpinze - sladké bochánky z kynutého těsta, trhance anebo knedlíky s vejci a šťavnatou šunkou.

Německé Velikonoce

 

V Německu se Velikonoce slaví stejně, ne-li veseleji než u nás. Centrum veškerého dění je situováno do hlavního města Berlína. Ať už se ale zastavíte v kterémkoli větším německém parku anebo náměstí, vaše pohledy upoutají pestrobarevná vajíčka různě rozvěšená po stromech a keřích. Němci nedají na tuhle tradici dopustit a aktivně se jí zúčastňují jak velcí, tak malí.

Pokud do Berlína míříte s dětmi, pak je neochuďte o zábavu v podobě hledání vajíček, které probíhá v Britzer Garten. Hledání se můžete samozřejmě také aktivně zúčastnit, ale lákadlo v podobě lahodné kávy v jedné z okolních kaváren je až příliš velké.

Že vás hledání vajíček neláká anebo jsou na něj dítka už příliš odrostlá? Pak se vypravte do Zitadelle Spandau na Rytířský festival. Těšit se můžete na rytířské kejkle a ukázky a chybět nebude ani akrobatické vystoupení.

Láká vás spíše historie, umění a kultura? Pak vyrazte do muzea přírodovědecké historie v Invalidenstraße. Těšit se můžete na zajímavé komentované prohlídky. Milovníci klasické hudby si přijdou na své v Konzerthaus Berlin. Velikonoce si tady vychutnáte během varhanních koncertů Johanna Sebastiana Bacha, Franze Lista a Richarda Wagnera.

Ani v ale Německu nebudou chybět tradiční německé speciality v podobě polévky ze sedmi bylin, jehněcí speciality anebo oblíbená německá klobása. Tak sbalte batohy a vzhůru za dobrodružstvím!

 
 

Místo

48° 12' 27.7776", 16° 22' 13.4868"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Užijte si Velikonoce netradičně u našich německých a rakouských sousedů