Přejít k hlavnímu obsahu

Úplně vypnout, jen relaxovat při wellness pobytu. Kde? V Martinicích!

Představte si klidné místo stranou civilizace, které ze všech stran obklopují rybníky a za nimi lesy. Zní to jako pohádka, ale nedaleko Příbrami jedno takové zákoutí najdete. A je v něm wellness resort! Napadá vás něco lepšího pro odpočinek mimo velkoměstský shon a dobití pozitivní energie?


Jedete po malebných středočeských „okreskách“, už už míříte k hranici nádherného Jihočeského kraje a přibližně 17 km jižně od Příbrami se za Březnicí ve vesničce Martinice vynoří Equitana Hotel Resort. Jeho červené střechy vítají návštěvníky už z dálky. Jde o wellness resort, který nabízí bohaté sportovní vyžití, ubytování ve stylové chaloupce nebo apartmány ve "stodole" a hlavně specializované pobytové balíčky šité na míru seniorům, zamilovaným dvojicím či rodinám s dětmi

Pro každého se tu najde něco. Například v rámci letních balíčků si všichni užívají krásné chvíle při grilování na hotelové terase, koupání v bazénu, Kneippův chodník, pikniky u koupacího jezírka v areálu hotelu, to vše v ceně pobytu. Rybáři ocení to, že hotel má svůj vlastní revír.

Wellness Equitana Hotel Resort - Cestovinky.cz
Bazén, finská sauna, solární louka, jaccuzzi, parní lázeň... nechte se rozmazlovat při wellness procedurách na různé způsoby.
Zdroj:
www.equitana.cz
Kneippův chodník
Kneippův chodník je speciální vodoléčebná metoda, kterou v 19. století vymyslel a doporučoval lékař Sebastian Kneipp. Spočívá ve střídavém přešlapování nebo procházení se ve studené a teplé vodě. Tuto metodu dodnes používají nejen lázně, ale i profesionální sportovci při regeneraci. 

Ráj pro milovníky koní

Doslova ráj je Equitana pro milovníky koní. Na začátku 20. století vlastnil březnické panství šlechtický rod Pállfyů. Ti sem převážně z východu dovezli velmi kvalitní koně a založili chovné stádo. Tradice chovu koní přetrvala a značné zásluhy na tom má i hotel. Resort nabízí jízdy nejen pro hotelové hosty, ale i pro ostatní návštěvníky, včetně dětí od tří let, jež se mohou začít učit jezdit na ponících. Resort nabízí různé možnosti výuky jízdy na koních, i pro úplné začátečníky.

Equtana Hotel Resort jízda na koních - Cestovinky.cz
Pokud milujete koně, budete tu ve svém živlu.
Zdroj:
www.equitana.cz

Pohyb si v Martinicích neužívají rekreanti jen na koních. Hotel má vytipované běžecké trasy, můžete si pochopitelně zaplavat, půjčit horská kola, zahrát minigolf, pétanque, nohejbal, případně volejbal. Když vám po sportu vyhládne, doplníte energii delikatesami v restauraci v areálu, třeba grilovaným candátem s pažitkovou omáčkou či kančími medailonky na hříbkách. A nebojte, v kuchyni myslí i na vegany.

Na www.equitana.cz si vyberte ten pravý relaxační pobyt jen pro vás, pro dvojice, pro seniory, pro milovníky koní a klidně i celou rodinu. Pokud se snažíte v kategorii „wellness pobyty střední Čechy“ najít něco lepšího, budete hledat hodně dlouho a pravděpodobně neúspěšně. Užijte si víkend nebo klidně celý týden v nádherném prostředí mezi rybníky a lesy.

 

 
 

Místo

49° 32' 28.6836", 13° 57' 25.38"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Úplně vypnout, jen relaxovat při wellness pobytu. Kde? V Martinicích!