Přejít k hlavnímu obsahu

Autobusové nádraží, nová chlouba Vídně. Vznikne do 4 let za 70 miliónů eur

Už dva roky se ve Vídni řeší to, že cesty dálkových linkových autobusů tu začínají a končí na zastávkách, které jsou rozeseté po celém městě.

Tomu ale bude během následujících 4 let konec. Má tu totiž vyrůst jedno ohromné moderní a ekologicky udržitelné autobusové nádraží, které pěkně sjednotí příjezdy a odjezdy pod jednu střechu. Součástí nového nádraží by mělo být 30 až 34 zastávek, kde turista nejen „přistane“, ale ze kterého se taky jednoduše dostane k nejrůznějším atraktivním místům. 

nový terminál ve Vídni 2
Nový terminál bude mít prosklenou střechu osázenou zelení.
Zdroj:
ZOOMVPBUD, se svolením EurocommPR

Aby bylo lidem v terminálu příjemně, pravděpodobně budou mít možnost čekat tu ve vysoce moderních čekárnách nebo si dát něco dobrého v jedné z kaváren. Dokonce se tu budou moct i osprchovat.

V hlavní roli tu ovšem bude digitalizace celého procesu cestování, a to od online nákupu jízdenek až po informační tabule. V neposlední řadě stojí za zmínku, že tu vyroste i kancelářská věž.

nový terminál ve Vídni 3
Nový terminál nabídne moderní zázemí pro všechny cestující.
Zdroj:
ZOOMVPBUD, se svolením EurocommPR

Pokrok nezastavíme a ani nechceme. Terminál bude osazen fotovoltaikou, aby byl energeticky udržitelný, a taky bude mít soběstačné chlazení.

Terminál vyroste u stanice metra U2 Stadion. Informační pult v něm bude otevřený denně od 7.30 do 21.00 hod. a obchody od 9.00 do 21.00 hod.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

48° 12' 29.6928", 16° 22' 18.8652"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Autobusové nádraží, nová chlouba Vídně. Vznikne do 4 let za 70 miliónů eur