Přejít k hlavnímu obsahu

Houpání nad aktivní sopkou? V Ekvádoru oblíbená zábava

Postavit seismickou stanici na stromě? Kapku divné. Přitlouct houpačku na jednu z nejtenčích větví? Pořádný bizár, který v Ekvádoru táhne.    

Fotografie vaší maličkosti na dřevěné houpačce nad nebezpečně hlubokou roklí s neuvěřitelným výhledem na ekvádorské Andy, kde se tomu říká „na konci světa“. To je hlavní důvod, proč se sem vydat. Ale… Nesmíte se pustit!

Koho tohle napadlo?

Nikdo neví, odkud se tahle houpačka vzala. Zřejmě za to může neobyčejně intenzivní nuda neznámého seismologa, který prahnul po větším adrenalinu při plnění rutinních pracovních úkolů. Kdo ví? Každopádně to můžeme považovat za ideální námět na scénář pro nový dramaticko-psychologický film režírovaný Clintem Eastwoodem.

Kde houpačku hledat a jak se k ní dostat?

Houpačku i stanici ve stromě najdete v Case del Arbol. Jde o malý park – vyhledávané místo pro piknikové posezení - vybavený třemi houpačkami a jedním zip linem. Do parku se dostanete kyvadlovou dopravou z města Baños. Autobus sem z města odjíždí v 6.00, 11.00, 14.00 a 16.00 hod.

 
Zdroj: imgur.com

Další možností, jak se do parku dostat, je proklestit si cestu po vlastní ose ekvádorskou džunglí. To jistě samo o sobě vydá na zajímavé příhody a zážitky hodné dobrodružné pověsti latinské Ameriky. Vyšlapaná a značená turistická cesta z Bañosu je naopak spíše pro usedlé a pohodlné turisty, ale zase tam dojdete včas.

Sopka s podivuhodným názvem „Krk ohně“

A když budete mít „štěstí“, sopka Mt. Tungurahua (2 600 m n. m.), která se na vás bude dívat z protější strany rokle a která je do roku 1999 aktivní, se třeba při vašem houpání na houpačce předvede v plné parádě. To je pak všude jen kouř a popel. Takže vlastně nic moc.

 
Zdroj: Bigstockphoto.com

Schválně, kdo první vytvoří i u nás takovou houpačku, např. nad lomem Amerika nebo na Sněžce? Co myslíte, to by mohlo být zajímavé, ne?

 
 

Místo

-1° 25' 6.0672", -78° 25' 34.7664"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Houpání nad aktivní sopkou? V Ekvádoru oblíbená zábava