Přejít k hlavnímu obsahu

Největší opuštěný tematický park v Brazílii patří Santovi a je pěkně strašidelný

Cidade Albanoel měl hodně velké ambice. Nebo je spíš měl jeho autor, politik Antonio Albano Reis. Mělo jít o úžasnou atrakci, za kterou budou na plochu srovnatelnou se 460 fotbalovými hřišti jezdit statisíce lidí ročně. Santa tady ale nakonec osaměl.

Eklektický park s různými atrakcemi napříč žánry měl nabízet nejen Santu Clause a všechno, co k němu patří, ale taky vodní skluzavky, koncertní síň a další zajímavosti, při kterých se měli bavit dospělí i jejich potomci.

Smrt přišla dřív než sláva

Na parku se začalo v roce 2000 pracovat, jenže Reis přišel o čtyři roky později o život. Zajímavé je, že se dodnes neví, co se stalo – stále je ve hře verze s vraždou i verze o náhodné srážce s evropským turistou.

Fordlandia: město za 200 miliónů dolarů, které neexistuje

Z pohádkového areálu, do kterého by jinak Brazilci rádi zavítali, aby se naladili na Vánoce a užili si trochu legrace, se tak stal naprostý strašák s rezavými hlavami symbolu Vánoc, popadanými figurínami, posprejovanými zdmi, prázdnými nádržemi a zarostlými plochami. Svého koníčka tu čas od času ještě provozují milovníci air softu, jinak je tu pusto a prázdno.

 
 

Místo

-22° 54' 24.6492", -43° 10' 22.4292"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Největší opuštěný tematický park v Brazílii patří Santovi a je pěkně strašidelný