Přejít k hlavnímu obsahu

Silvestr 2019: 7 tipů pro ty, kteří chtějí přivítat rok 2020 v zahraničí

Konec roku se nezadržitelně blíží a s ním i úvahy o tom, kde ho strávit. Dáváte přednost domácí pohodě nebo cestujete na hory? Jistou alternativou jsou i oslavy Nového roku ve světových metropolích nebo exotické zájezdy k moři. Máme pro vás 7 tipů na místa, kde si oslavy Nového roku doopravdy užijete.

Kanárské ostrovy

Silvestrovské oslavy na Kanárech
Kanárské ostrovy nabízí díky své poloze ideální počasí v kteroukoli roční dobu. Taková oslava Nového roku na pláži tak není k zahození.
Zdroj:
Bigstock.com

Kanáry, jak se souostroví familiárně přezdívá, nabízí ideální podmínky pro dovolenou prakticky po celý rok. Ani zima není výjimkou. Na koupání v Atlantiku to asi nebude, nicméně jde o skvělou dobu pro poznávání zdejších památek nebo přírodních rarit. Čekají vás denní teploty 19°- 24°C a mnoho příležitostí k výletům (klidně i po vodě na plachetnici). A taková oslava Nového roku na pláži taky není úplně od věci.

Paříž

Silvestrovské oslavy v Paříži
Francouzská metropole se může – stejně jako každý rok – pochlubit jedním z nejkrásnějších ohňostrojů na světě.
Zdroj:
Bigstock.com

Jedno z nejromantičtějších míst světa láká do svých uliček milovníky obřích novoročních oslav i zamilované páry, které si pod blikající „eifellovkou“ vyznávají lásku. S koncem starého a příchodem nového roku je spojeno také nespočet žádostí o ruku. Samozřejmě nechybí ani velkolepý ohňostroj, který patří k těm nejkrásnějším na světě. Nenechte si ujít ani street party u Sacré-Coeur nebo návštěvu kabaretu Moulin Rouge.

Londýn

Silvestr v Londýně
Velkolepé oslavy každoročně začínají u London Eye. Ve chvíli, kdy Big Ben odbije půlnoc, Londýn se promění v magické místo plné světel a smíchu.
Zdroj:
Bigstock.com

Ani další evropská metropole s oslavami Nového roku nezaostává. Ty největší oslavy každoročně propukají u London Eye. Ve chvíli, kdy Big Ben odbije půlnoc, strhne se to pravé veselí. Londýn se promění v magické místo, které je tradičně spojováno s velkolepým ohňostrojem. Ten byl sice v minulých letech zpoplatněn, ani to ale místní a turisty neodradilo, aby si oslavy Nového roku naplno užili.

Řím

Silvestr v Římě
Italská metropole láká na překrásné památky i honosné oslavy Nového roku.
Zdroj:
Bigstock.com

Ze sjezdovky rovnou ke Koloseu! I tak nějak by mohla vypadat vaše oslava Nového roku v Římě. Samozřejmě ani v italské metropoli nechybí velkolepý ohňostroj a natěšené davy lidí, které se vzájemně objímají s přáním všeho dobrého. Ještě před tím, než si přiťuknete na příchod roku 2020, navštivte zdejší památky a nevynechejte třeba Koloseum, Forum Romanum, Pantheon, náměstí Piazza Navona, Španělské schody nebo fontánu di Trevi.

New York

Silvestr v New Yorku
Za velkou louží slavit umí! Přesvědčit se o tom můžete v pulzujícím New Yorku, který se 31. 12. promění v místo s nenapodobitelnou atmosférou.
Zdroj:
Bigstock.com

Místo Evropy Vás láká spíše Amerika? Pak vězte, že lépe jste si snad ani zvolit nemohli. New York je místem, které nemá – alespoň co se oslav Nového roku týče – konkurenci. Vaše kroky pravděpodobně povedou Times Square, kde se každoročně sejdou statisíce lidí, aby společně sledovaly sestup obrovské osvětlené koule, ze které přesně o půlnoci vylétnou miliony konfet. Silvestrovský program začíná už v podvečer – zhruba kolem šesté hodiny. Na pódiích se objeví hvězdy světového formátu a kromě známých songů nechybí ani úryvky oblíbených muzikálů.

Vídeň

Silvestr ve Vídni
Vídeň je tradičně spojována s adventními trhy. I během Silvestra ale nabízí bohatý program a velkolepé oslavy.
Zdroj:
Bigstock.com

Rakouská metropole, která je proslulá především svými adventními trhy, si v ničem nezadá s ostatními metropolemi a jejich velkolepými oslavami Nového roku. Kromě návštěvy zdejších památek a ochutnávky kávových specialit v překrásných vídeňských kavárnách, se můžete těšit také na množství ohňostrojů a hudební produkce. Tu zajišťují hudební stany v ulicích Kärtnerstrasse, Graben, Am Hof a Rathausplatz. Nechybí samozřejmě ani stánky s dobrým jídlem a pitím.

Egypt

Silvestrovské oslavy v Egyptě
Přes den v moři nebo u hotelového bazénu a večer pak na slavnostní galavečeři. I takhle může vypadat oslava roku 2020.
Zdroj:
Bigstock.com

Toužíte strávit netradiční Silvestr u moře? I tohle je volba! Takový silvestr v Egyptě patří mezi nezapomenutelné zážitky. Den strávíte u hotelového bazénu nebo v moři s úžasným podmořským životem, který nemá konkurenci a večer pak budete svědky velkolepé galavečeře a bohatého silvestrovského programu. Ačkoli Egypťané Vánoce ani Silvestr neslaví, pro své hosty dokáží přichystat prakticky nemožné.

 
 

Místo

28° 16' 31.8504", -16° 35' 43.8216"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Silvestr 2019: 7 tipů pro ty, kteří chtějí přivítat rok 2020 v zahraničí