Přejít k hlavnímu obsahu

Je libo postel uvnitř Mercedesu? V hotelu pro automaniaky je jich rovnou několik

O bizarních hotelech jsme toho napsali již mnoho. Ubytovat se můžete v korunách stromů, v ledovém iglú, v trupu vyřazeného Boeingu anebo v nejvyšším, největším či nejdražším hotelu světa...nebo v autě...

Dnešní tip ale bude tím pravým pro opravdové fajnšmekry a automobilové nadšence. U našich německých sousedů totiž existuje speciální hotel, kde je prakticky všechno vyrobené ze starých automobilových dílů či nepotřebného vybavení autodílen.

Postel v Mercedesu a rezavá vrata

Netradiční hotel W8 je součástí známého komplexu Motorworld v Böblingenu u Stuttgartu. Čtyřhvězdičkový hotel nabízí několik tematických pokojů, junior suity anebo rodinné pokoje zařízené vším, co už automobilový průmysl nepotřeboval.

Výjimkou tak nejsou staré, avšak stále udržované a naleštěné šasi automobilů, ale třeba i designovky v podobě rezavých garážových vrat, která slouží jako příčka mezi jednotlivými pokoji nebo pneumatik či disků namísto stolků.

V hotelu V8 mysleli i na ty nejmenší detaily.

Originální motoristická tématika

V8 Hotel nabízí pokoje zařízené v typickém stylu německé školy Bauhaus s originální motoristickou tématikou. Vybírat si můžete z pokojů pro jednotlivce i celé rodiny. K dispozici jsou i konferenční prostory, restaurace a prádelna.

Některé pokoje jsou vybavené samostatnou kuchyňkou, které nechybí myčka na nádobí. Luxusní koupelna už nemá se starými vraky automobilů nic společného.

Ovšem její miniaturní mýdla, vytvarovaná do podoby automobilů, vám moc dobře připomenou, kde že se to právě nacházíte. Jak už pravil jeden moudrý muž v kultovním filmu: „Na ničem jsme nešetřili“.

Mýdlo ve tvaru automobilu? Žádný problém.

Strategické místo

Hotel stojí na strategickém místě a je to z něj pouze 30 minut jízdy k Mercedes-Benz a Porsche muzeu a nákupnímu centru Outletcity Metzingen. Na vyžádání je navíc možné zorganizovat i návštěvu půl kilometru vzdálené továrny Mercedes-Benz Sindelfingen.

Pokud patříte mezi fanoušky téhle značky anebo si jednoduše libujete ve všem, z čeho lze vycítit pach benzinu, je tenhle vymazlený hotel určen přesně vám. Cena za noc a osobu se tady pohybuje okolo 3 500 – 4 000 Kč. Za luxusní apartmá ve věži si ovšem budete muset připlatit. Ceny tu začínají na 650 eurech.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Je libo postel uvnitř Mercedesu? V hotelu pro automaniaky je jich rovnou několik