Přejít k hlavnímu obsahu

Západ Francie: tipy na výlet a dovolenou

Chystáte se na dovolenou nebo prodloužený víkend do Francie? A plánujete setrvat v její západní části? Pak pro vás máme pár tipů, co během návštěvy nevynechat.

Kam do města: Brest

Brest je nejzápadněji položeným velkým městem země a zároveň významným přístavem sloužícím i jako námořní základna. Zajímavostí města je například nacistická ponorková základna, která zde vznikla za 2. světové války. Hrůzy války ostatně dodnes připomíná Brestské námořní muzeum.

Pokud byste se tady chtěli vydat na prohlídku starobylých památek, určitě zamiřte k hradu Château de Brest. Nejstarší stavba města má původ v opevnění starých Římanů z 3. století. Zkrátka ale nepřijdou ani milovníci přírody, kteří tady mohou navštívit botanickou zahradu nebo Océanopolis – významný akvarijní park s vodními živočichy.

Brest Francie
Brest je významným přístavem a zároveň nejzápadněji položeným francouzským městem.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam do přírody: Přírodní park Armorique

Jedním z nejkouzelnějších parků západní části země je nepochybně přírodní park Armorique, který je situován v Bretani na ploše 172 000 ha. Protože jde o přímořský park, samotné moře tady zabírá úctyhodných 60 000 ha. Kromě megalomanských útesů tady ale narazíte i na malý kostelík, který je prý domovem samotného archanděla Michaela. Ten údajně střeží brány pekelné a chrání ztracené duše.

Ve vnitrozemí narazíte na tzv. farní ohrady – kostely s okolním hřbitovem a kalvárií uzavřené v kamenných ohradách s výrazným zdobením z 16. a 17. století. Nechybí ani rozložité vřesoviště, malé rybářské osady a další místa, kde čas plyne tak nějak jinak – líně a pomaleji. Ze zástupců zvířecí říše tady můžete narazit na mořské a vzácné dravé ptáky, vydry i bobry.

Přírodní park Armorique ve Francii
Přírodní park není jen o moři. Narazíte tady i na starobylé vesničky a romantické rybářské osady.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam za zábavou: Le Puy du Fou

Když se řekne Francie a zábavní park, většina z nás si vybaví Disneyland. Parků, kde si užijí zábavu velcí i malí, ale ve Francii existuje mnohem víc. Jedním z těch méně obvyklých a tradičních je Le Puy du Fou, který vás vezme na exkurzi do historického světa Vikingů, Římanů, rytířů od kulatého stolu či mušketýrů.

Během návštěvy si prohlídnete úžasně dochovanou krajinu s více než 130 druhy zvířat a atraktivní představení, během kterých na vlastní kůži zakusíte vozové závody na galořímském Stadionu, cirkusové hry nebo obří divadlo probíhající a neuvěřitelném jevišti o ploše 23 hektarů za účasti více než 1 200 herců. Asi nikoho tak nepřekvapí, že park se stal v roce 2012 tím vůbec nejlepším v celé Francii.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

48° 24' 22.1068", -4° 29' 20.9158"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Západ Francie: tipy na výlet a dovolenou