Přejít k hlavnímu obsahu

Sever Francie: tipy na výlet a dovolenou

Francie láká k prodlouženým víkendům i delší dovolené. Víte, co navštívit v severní části téhle fascinující země? Máme pro vás tipy!

Západoevropská země s nezaměnitelnou historií, kulturou a gastronomií každoročně přitahuje ohromné množství turistů z celého světa. Čechy nevyjímaje! Kam se ale na jejích 543 965 kilometrech čtverečních vydat? Víme, co stojí za to, na severu Francie.

Kam do města: Paříž

Paříž, to je ikona, která na světě nemá obdoby. Památky a známá místa, jako Eiffelova věž, Louvre, Vítězný oblouk, Invalidovna nebo katedrála Notre-Dame, chce aspoň jednou na vlastní oči vidět snad každý

Paříž - sever Francie
Návštěvu Paříže si užijete za každého počasí i ročního období.
Zdroj:
Bigstockphoto

Je až neuvěřitelné, že první zmínky o osídlení oblasti pocházejí z období kolem roku 4 500 př. n. l. Za svou dlouhou historii vyrostla do krásy a stala je jednou z nejvyhledávanějších světových metropolí. 

Kam do přírody: Parc naturel régional des Caps et Marais d'Opale

V severní části Francie se nemusíte bát ani nedostatku přírody. Její nádheru můžete objevovat například v Parc naturel régional des Caps et Marais d'Opale v těsné blízkosti známého přístavního města Calais

Parc naturel régional des Caps et Marais d'Opale
Zdejší příroda vás báječně zklidní a nabije energií.
Zdroj:
Bigstockphoto

Tenhle přírodní park se nachází přímo u moře a zaujmou vás v něm skvostné duny, ústí řek, travnaté pobřežní pláně i vápencové masivy a útesy. Jako únik z ruchu velkoměsta je to velice šťastné řešení!

Kam za zábavou: Disneyland Paris

Máte-li s sebou děti nebo jste sami milovníky disneyovek, rozhodně se podívejte do Disneylandu vzdáleném 35 kilometrů od centra Paříže. Takřka vedle pak budete mít i park věnovaný filmům a televizním pořadům Walta Disneyho a Disney Village, stylové nákupní centrum, v němž seženete skvělé suvenýry a třeba se tu i dobře najíte v některé z tematických restaurací.

Disneyland Paris
Disneyland stále láká malé i velké.
Zdroj:
Bigstockphoto

Samotný Disneyland vznikl v roce 1992 a od té doby ho navštívilo víc než 250 miliónů turistů. Pozdním odpolednem zdejší život v žádném případě nekončí – po všech atrakcích a objímání s milovanými postavičkami se vydejte na noční show, přestavení promítané na centrálním zámku Šípkové Růženky a ohňostroj, který uzavírá celý báječný den.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

48° 51' 23.8068", 2° 21' 7.9992"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Sever Francie: tipy na výlet a dovolenou